Arrangemang, Skönlitteratur

Internationell författarscen

Publicerat 7 augusti 2012 | Av |

I Sverige använder man SAB-systemet på de flesta bibliotek. Det är bokstäverna som står på ryggen på böckerna och som gör det lättare att hitta rätt på biblioteket.

Hce står det på översatt skönlitteratur till exempel. Ologiskt tycker många.

Men utomlands är det ännu svårare. Det vanligaste sättet att sortera biblioteksböcker i världen är nämligen Dewey – decimalsystemet, som består av bara siffror. Sifferkoderna för ett visst ämne kan vara långa och det kan kännas tröstlöst att hålla talsekvenserna i huvudet medan man går i hyllorna och letar.

Nathan Larson är en författare som skrivit en bok som heter just Dewey decimal och den är som tur är mer spännande än en katalog över alla Dewey-kombinationer som finns. Men titeln är ingen slump. Här finns en litteraturälskande undercoveragent som det ska komma fler böcker om. Det är den första i en trilogi dystopiska noir-deckare.

Nu är han aktuell med andra delen The nervous system och han kommer till Göteborg för ett samtal med författaren och kritikern Mats Kolmisoppi den 9 augusti, samma dag som Way Out West inleds. (Här ovan kan man se ett klipp där Nathan pratar om sin musikaliska karriär. Han är nämligen musiker också.)

Mats Kolmisoppi, författare och kritiker, debuterade 2001 med romanen Jag menar nu, och har sedan dess publicerat ytterligare två böcker. Nu är han aktuell med kritikerhyllade romanen Undantagen.

Datum: Torsdagen den 9 augusti
Tid: 15.00
Plats: Pustervik, Göteborg
Fri entré

Internationell Författarscen på Kulturkalaset

Internationell Författarscen har i år en programpunkt på Göteborgs Kulturkalas också: Harald Rosenløw-Eeg i samtal med Jessica Schiefauer.

Datum: Torsdag 16 augusti
Tid: kl. 18.00
Plats: Rum för ung kultur (Lagerhuset)
Presenteras i samarbete med Kabusa böcker och Rum för Ung kultur.

Harald Rosenløw Eeg debuterade 1995 med Glasskår för vilken han tilldelades Tarjei Vesaas debutantpris. Sedan dess har han skrivit både böcker och filmmanus och är även verksam musiker i duon Subgud.

Jessica Schiefauer debuterade 2009 med Om du var jag. Förra året utkom hon med romanen Pojkarna, för vilken hon tilldelades Augustpriset.
Läs mer på Internationell författarscens (där vi ingår såklart!) hemsida!

Kommentarer inaktiverade.