Arrangemang, Skönlitteratur

Internationell Författarscen Göteborg

Publicerat 21 september 2010 | Av |

Den 22 september är det premiär för Internationell Författarscen Göteborg. Vår vision är att driva en internationell scen som präglas av konstnärligt djup och hög kvalitet. Det kvalificerade samtalet är målet, liksom det oväntade mötet.

Projektet är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Världskulturmuseet, Bokmässan, Stadsbiblioteket Göteborg samt Göteborg & Co.

Internationell Författarscen Göteborg kommer att ambulera mellan flera olika lokaler i staden och förutom att ordna egna evenemang sker samarbete med befintliga scener för att lyfta fram internationell litteratur.

Till premiären 22 september kommer den marockanske författaren Tahar Ben Jelloun, aktuell i Sverige med översättningen av sin senaste bok, Min mamma. Tahar Ben Jelloun föddes 1944 i Marocko men bor numera i Paris. Han betraktas som en av de riktigt stora franskspråkiga författarna. Hans böcker finns översatta till ett tjugotal språk och tolv av hans romaner är översatta till svenska. Ben Jelloun samtalar med Athena Farrokhzad, poet och kritiker, och samtalet hålls på franska med svensk tolkning.

Världskulturmuseet
22 september kl 18
Fritt inträde

Nästa gäst på Internationell Författarscen Göteborg blir Märta Tikkanen, 6 oktober, på Musikens Hus hos Forum för poesi och prosa.

Kommentarer inaktiverade.