Arrangemang, Skönlitteratur
Detalj från omslag till Migritude av Shailja Patel.

Detalj från omslag till Migritude av Shailja Patel.

Internationell Författarscen Göteborg

Publicerat 4 december 2012 | Av |

Shailja Patel samtalar med Johannes Anyuru på Världskulturmuseet onsdag 5 december kl 18.00.

Shailja Patel är en prisbelönt poet, dramatiker och spoken word-poet som turnerat jorden runt med det egna verket Migritude. Verket framförs muntligt och baserar sig på hennes bok med samma titel, nyligen utkommen på svenska.

Med hjälp av de saridräkter hon ärvt av sin mamma och som används som bröllopsklädsel i hennes släkt, vecklar Shailja Patel upp dolda berättelser om kvinnors liv i historien om de stora imperierna, från Indien till Västafrika.

I sin poesi och i dramatiseringen av enskilda människors erfarenheter av migration försöker hon formulera vad migration innebär idag. Shailja Patel är kenyanska med rötter i Indien, idag bosatt i Berkeley, USA.

Samtalspartner är Johannes Anyuru, poet och författare, aktuell med En storm kom från paradiset som var nominerad till årets Augustpris. En roman om hans pappa, en människa vars liv förändrades när han inte längre kunde bo kvar i hemlandet Uganda efter att Idi Amin tagit makten. Johannes Anyuru bor i Göteborg.

Samtalet sker på engelska.

I samarbete med Celanders förlag och Clandestino Institutet.

Internationell Författarscen Göteborg är ett samarbete mellan Stadsbiblioteket Göteborg, Kultur i Väst Västragötalandsregionen, Världskulturmuseet, Bok & Biblioteksmässan, Göteborg & Co och Författarcentrum Väst.

Kommentarer inaktiverade.