Arrangemang, Barnböcker

Hela världens drakar

Publicerat 4 april 2011 | Av |

Snälla drakar, onda drakar, rädda drakar, prickiga drakar, blåa drakar, skimrande drakar – drakar av alla möjliga slag kan du se i Utställningshallen på Stadsbiblioteket 9 – 17 april.

Det är barn i Rävebergets skola i Lövgärdet som skrivit sagor om drakar och också målat, skulpterat och sytt de mest fantastiska drakar.

Bokbussen och Stadsbiblioteket, avdelning Barn och unga, har under våren genomfört ett projekt tillsammans med Räveberget. Kiriaki Christoforidis, som är professionell sagoberättare, har vid några tillfällen träffat barnen i årskurs 5 och lett övningar i berättande och bildskapande. Barnen har jobbat vidare i sina klasser och det är verkligen imponerande att se resultatet. Draktemat har sedan spridit sig till hela skolan så på utställningen visar vi också alster som de yngre barnen på skolan har gjort. På vernissagedagen kommer barnen att berätta en körsaga tillsammans med Kiriaki.

Välkommen på vernissage lördag den 9 april kl.14. Vi bjuder på drakkakor som barnen har bakat!

Ta också chansen att låna hem drakböcker från biblioteket. Bland de många böcker som handlar om drakar vill vi ge de här tipsen:

Sugen på att lära dig teckna drakar?

Läs också gärna den här serien (sammanlagt fem böcker) med draktema, och som utspelar sig på vikingatiden.

Varför inte läsa en drakberättelse på engelska?

Ett svar till “Hela världens drakar”