Arrangemang
Han hette Vincent av Wilhelmson och Ahlbom.

Han hette Vincent

Publicerat 23 augusti 2011 | Av |

Boksläpp, vernissage och målarverkstad! ”Han hette Vincent” är namnet på en liten bok om en stor konstnär, den världsberömde Vincent van Gogh.

Den 25-27 augusti bjuder Stadsbiblioteket Göteborg in till färgstarka dagar där vi får lära känna den nederländska konstnären Vincent van Gogh och hans spännande liv.

Den nya boken Han hette Vincent, med text av Annette Wilhelmson och illustrationer av Jens Ahlbom, är den första boken i en tänkt serie om kända konstnärer skriven för barn.

Annette berättar om tankarna bakom boken.

– Jag hoppas att barnen blir sugna på att måla efter att de läst boken. Vincent var en inspirerande person. Som barn kunde han namnen på alla skalbaggar och samlade dem i små askar. Det är så ett konstnärskap kan börja.

Mellan 25-27 augusti arrangeras drop in-målarverkstad där barn och vuxna kan måla självporträtt, precis som Vincent gjorde. Bokrelease och vernissage på lördag 27/8 klockan 12. Därefter får du tips på hur du skapar ett bra porträtt. Illustratören Jens Ahlbom finns på plats på fredag kväll och på lördagen.

För mer information kontakta:
Tina Hedegård, bibliotekarie, Stadsbiblioteket Göteborg.
Telefonnummer: 031-368 33 23
E-postadress: tina.hedegard@kultur.goteborg.se

Ett svar till “Han hette Vincent”