Barnböcker

Grattis Vickan!

Publicerat 14 juli 2011 | Av |

Idag fyller Kronprinsessan Victoria år. I present får hon ett boktips med en riktigt tuff prinsessa i huvudrollen!

Hej Victoria, eller jag ska väl kalla dig Kronprinsessan, men det känns ju lite som om vi känner varandra du och jag. Jag såg hela ditt bröllop när du var så vacker och glad. Idag är du säkert också glad eftersom det är din födelsedag. Jag hoppas att du får en lite lugnare födelsedag än Prinsessan i Per Gustavssons bilderbok När prinsessor fyller år har.

Alla vet att när en prinsessa fyller år, då är det mycket som ska ordnas – man måste städa och göra det fint. Och sen när alla gästerna kommer så får är det en massa en massa presenter och långa tal. Gästerna ja! Vickan, du har väl kommit ihåg att bjuda alla som du borde bjuda? Du kanske har någon som hjälper dig att komma ihåg sånt? För Prinsessan, hon har visst glömt att bjuda trollkarlen på festen och det blir han väldigt sur över. Så sur att han trollar bort alla gästerna! Ett kalas utan gäster blir inget kalas, så Prinsessan måste ge sig iväg och överlista trollkarlen så att festen kan fortsätta.

Victoria, om du vill läsa en bok om en tuff och självständig Prinsessa, en prinsessan som minsann inte sitter och väntar på att en löjlig prins ska komma och rädda henne – då ska du läsa Per Gustavssons prinsessböcker. Jag tänker att du också säkert har tröttnat på alla Disneyprinsessor, eftersom du vet att prinsessor är tuffare än så. Böckerna om Prinsessan är smarta, roliga och härligt befriande och passar alla prinsessor.  Speciellt dig, Vickan.

2 svar till “Grattis Vickan!”

  1. Gratis på fådelsedagen!!
    Jag hopas låsa porablemen om folk och tanka om jobb,hem,mat som alla manikha har rätt bra livet i säamhellet påSvarige!!