Tillbyggnaden
Foto: Daniel T Yara

Foto: Daniel T Yara

Gott slut & gott nytt

Publicerat 31 december 2011 | Av |

Nu tar 2011 slut om några timmar. Det har varit ett spännande år för oss som jobbar på Stadsbiblioteket och vi står inför många förändringar.

2012 ska vi nämligen bygga om biblioteket så att det blir större och finare och kan rymma alla som vill vara här!

Stadsbiblioteket Göteborg är oerhört välbesökt. Här möts uppåt 5000 människor varje dag. Alla är lika välkomna och det kommer människor i alla åldrar. Biblioteket kan möta dina behov var du än är i livet. Du kan låna pekböcker, ungdomsromaner, TV-spel, föräldraböcker, egetföretagandeböcker, talböcker för synskadade, svenskakurser, spännande romaner, datorer, månadstidningar. Här finns böcker för den som ska gifta sig, starta företag, åka på resa eller nyss har blivit förälder men också böcker för den som är sjuk eller har sorg. Klart det blir lite slitage på att hus som ska rymma allt detta!

Om bara ett par månader stänger vi alltså tillfälligt. Det kommer i stället att bli fyra små nya nischade bibliotek att gå till. Ett har vi redan öppnat, 300m2 på Södra hamngatan. De andra tre kommer vi att skriva om här så fort vi vet mer om lokaler och datum.

Och dessutom finns ju många stadsdelsbibliotek och bokbusshållplatser att gå till!

”Vart tar ni i personalen vägen då?” frågar många som kommer hit. Jo, vi kommer att arbeta på andra ställen. En del kommer att jobba på de nya ”nischbiblioteken” och andra förstärker stadsdelsbiblioteken och bokbussarna.

Frågan ”och vart tar alla böckerna vägen?” får vi också ofta. De flesta kommer att finnas fysiskt på något av alla biblioteken, några kommer att finnas i ett magasin men ALLA finns som vanligt tillgängliga via webben att beställa precis som vanligt. Sen kan man välja vilket bibliotek man vill hämta sin bok på.

Den här tiden 2012-2013 då vi bygger om kommer innebära att vi lär oss och upptäcker nya saker. Vi i personalen får prova på att arbeta på mindre bibliotek och kommer säkert upptäcka arbetssätt vi inte tidigare tänkt på. Kanske uppstår helt nya tjänster också. Vi kommer att vidareutbilda oss och självklart vara med och planera det nya Stadsbiblioteket.

Vi är alltså säkra på att vi kommer slå upp portarna här 2014 igen och erbjuda en ännu bättre verksamhet än vi redan har.

Så nu hoppas vi att ni är lika spända som oss på 2012. Gott nytt år!

Kommentarer inaktiverade.