Arrangemang

Höger topp: Sara Mannheimer. Foto: Caroline Andersson. Höger mitt: Johanna Ekström. Foto: Sara Mac Key. Höger vänster 1: Alejandro Leiva Wenger. Foto: Sofia Runarsdotter. Höger vänster 2: Frida Röhl. Sanna Bråding. Foto: Robert Eldrim. Ann Westin. Foto: Robert Eldrim. Siri Pettersen. Foto: Lars Myhren Holand. Adonis. Foto: Mariusz Kubik.

Gör bokmässehelgen komplett!

Publicerat 22 september 2016 | Av |

Räckte inte pengarna till ett seminariekort på bokmässan? Eller kanske föredrar du bibliotekets lugn mot mässans myller? Då har vi mycket att bjuda på här!

Trappa ner med teater, skrivande och kärlek

2016-09-23, kl 18, på trappscenen

Sara Mannheimer, en prisad och egensinnig röst som gjort stora avtryck med sina två tidigare romaner Handlingen och Reglerna. Nu är hon aktuell med romanen Urskilja oss, en berättelse om stark kärlek och om beroendets och skriftens våldsamma kraft.

Johanna Ekströms Dagbok 1996–2012 berättar om kampen för att etablera sig som författare och konstnär. Hon har begåvningen, kontakterna och de materiella förutsättningarna. Samtidigt skaver oron och tvivlet mot den lyckosamma ytan. Parallellt genom dagboktexterna löper anteckningar från en 20 år äldre författare och hennes blick på sitt yngre jag.

Magnus Lindman är dramaturg och översättare av dramatik och Frida Röhl är regissör tillika konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg. Tillsammans läser de ur och samtalar kring Folkteaterns nyskrivna musikal Folkbokförarna. Hur skriver man för teaterscenen? Hur är det att regissera nyskriven dramatik? Och hur kan samarbetet mellan dramatikern och regissören se ut?

Komikern Ann Westin

2016-09-24, kl 13, på trappscenen

Ann Westin, älskad komiker med självtvivel och jävlar anamma, tre gånger korad till Årets kvinnliga komiker. Uppväxt i Hisingen och flyttade hemifrån som 16-åring.

Som 40-åring jobbade hon som undersköterska: sur, arg, frånskild och missnöjd. Och sedan uppsagd. Då anmälde hon sig till en kurs i stand-up och resten är historia.

I höst släpper hon sin självbiografi Livet är som en sten i skon – det skaver om man inte gör något åt det.

I samarbete med Lava Förlag.

Sanna Bråding

2016-09-24, kl 13.30, på trappscenen

Sanna Bråding, välkänd radioprofil, programledare och skådespelerska men också anorektiker, missbrukare och dömd till fängelse för narkotikabrott.

Om resan från botten och om hur hon lyckats vända sina smärtsamma erfarenheter till något konstruktivt berättar hon i nya självbiografin För mycket av allt. Genom att dela med sig av sina egna erfarenheter vill hon ge stöd och mod till andra.

I samarbete med Bladh by Bladh.

Siri Pettersen

2016-09-24, kl 14.30, på trappscenen

Författaren Siri Pettersen besöker oss för att tala om sina fantasyböcker Odinsbarn, Röta och Kraften som tillsammans utgör trilogin Korpringarna, en trilogi som en del spår kommer att bli en framtida klassiker.

Författaren Siri Pettersen besöker oss för att tala om sina fantasyböcker Odinsbarn, Röta och Kraften som tillsammans utgör trilogin Korpringarna, en trilogi som en del spår kommer att bli en framtida klassiker. Böckerna om Hirka har lästs och älskats i hemlandet Norge såväl som här i Sverige och kommer snart filmatiseras. Läs mer om böckerna

Adonis i samtal med Göran Larsson

2016-09-24, kl 16, på trappscenen

Ständigt Nobelpristippade syrisk-libanesiske poeten och aktivisten Adonis är en av arabvärldens mest berömda poeter. Född 1930 i Syrien, lever sedan 1985 i exil i Paris.I nya samtalsboken Våld och islam har han tillsammans med Houria Abdelouahed, psykoanalytiker och författare, gjort en närläsning och närmast feministisk dekonstruktion av islams grundpelare – Koranen. Tillsammans diskuterar de bland annat bilden av islam i väst och om den arabiska våren försämrat situationen för kvinnorna i arabvärlden.I samtal med Göran Larsson, professor i religionsvetenskap vid Göteborgs universitet.

I samarbete med Volante förlag.

Kommentarer inaktiverade.