Barnböcker

God jul!

Publicerat 24 december 2012 | Av |

Under julhelgen har vi stängt på biblioteken men vi önskar alla besökare en riktigt god jul. Hoppas att vi ses igen redan under mellandagarna. (Global och Dynamo öppnar redan på annandagen!)

Alla har olika traditioner på julafton. Om man äter före eller efter Kalle Anka, om det ska vara ris à la Malta eller julgröt eller båda.

Men de flesta har nog sett Karl-Bertil Jonssons julafton, om Karl-Bertil som stjäl från de rika och ger till de fattiga genom att lägga undan paket från rika människor och sedan dela ut de i slumkvarteren, åtminstone någon gång. Det finns de som tycker att det är juligare än själva Kalle Anka och helst ska man kunna alltihop utantill med fraser som ”kokade av julilska”, ”du får inte se hur filmen slutar” och ”Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar”.

Det är Tage Danielsson (text) och Per Åhlin (bild) som gjorde filmen 1975 och den har visats varje år sen dess.

Om man inte kan få nog har vi dessutom hela berättelsen som bok: Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (med exakt samma text).

Eller titta på hela härligheten på Youtube om du råkat missa denna pärla!

Våra öppettider under jul och nyår:

300m2

Julafton, juldagen och annandag jul stängt.
Nyårsafton och nyårsdagen stängt.
Trettondagsafton och Trettondag jul 10-17.

Miini

Julafton, juldagen och annandag jul stängt.
Torsdag – fredag 12  – 17,
lördag-söndag 11 – 17.
Nyårsafton och nyårsdagen stängt.
Onsdag – fredag 12-17.
Trettondagsafton och Trettondag jul 11-17.

Global och Dynamo

Stängt julafton och juldagen 24-25 december och öppet annandag jul 26 december. Stängt nyårsafton och nyårsdagen 31 december-1 januari. Trettondagen 6 januari: Öppet 10-17.

2 svar till “God jul!”