Boktips, E-böcker, Skönlitteratur

Omslag till "Exet" av Alafair Burke. Printz Publishing.

För dig som älskade ”Störst av allt”

Publicerat 5 juni 2020 | Av |

Har “Störst av allt” av Malin Persson Giolito gett dig smak för rättegångsdeckare?

I så fall måste du också läsa:

 

  1. Exet av Alafair Burke

Olivia Randall blir mot bättre vetande övertalad att försvara sitt ex som anklagas för mord. Frågan är hur väl hon känner honom? En välkomponerad bladvändare med oväntade vändningar från New York.

 

  1. Fallet Collini av Ferdinand von Schirach

Den nykläckte brottmålsadvokaten Caspar Leinen får ett till synes solklart fall på sitt bord. Mördaren har erkänt, men motivet är höljt i dunkel. Ett tyskt mästerstycke om brott, skuld och vedergällning. Boken finns även som e-bok!

 

  1. Efter skandalen av Sarah Vaughan

En metoo-skandal är på väg att segla upp i brittiska parlamentet då en välkänd politiker anklagas för våldtäkt. Handlingen ger en trovärdig inblick i hur privilegierade män stöttar varandra i vått och torrt. Boken finns även som e-bok!

 

  1. Skälig misstanke av Gianrico Carofiglio

Läs en charmig italiensk deckare om de moraliska dilemman som uppstår när bokens cyniske jag-berättare, försvarsadvokat Guido, Guerrieri går med på att försvara ett gammalt hatobjekt.

 

  1. Kvinna inför rätta av Louise Doughty

Yvonne Carmichael är en medelålders framstående forskare i genetik. Föga anar hon att en passionerad otrohetsaffär kommer att föra med sig ett mordåtal. Läsaren anar emellertid ugglor i mossen redan efter ett par kapitel. Boken finns även som e-bok!

Kommentarer inaktiverade.