Inredning, Tillbyggnaden
Stadsbiblioteket januari 2014. Fotograf Anja Sjögren

Stadsbiblioteket januari 2014. Foton: Anja Sjögren

Följ med på rundtur i bygget

Publicerat 23 januari 2014 | Av |

Nu är snart alla fasadens tegel-pilastrar på plats. Utomhus börjar det alltså arta sig – men är inte du också nyfiken på insidan av nya Stadsbiblioteket?

triptyp_bygget_jan12

Oj vad mycket som händer inomhus – vi tar en rundtur och se på allt nytt. Ser du bänkarna där till höger till exempel? Bra med många platser att vila benen på!

triptyp_bygget_jan

Tänk vad många bitar en hiss innehåller. Nästan hela barnavdelningen är belamrad med kartonger och olika delar från hissbygget. Tur att vi har proffs på plats för att få detta plockepinn – så att du får en riktigt säker hisstur!

triptyp_bygget_jan2

Många är det som önskat sig bra toaletter med skötrum på barnavdelningen. Här sätts de sista kakelplattorna på plats – en riktigt fräsch och fin toa riktigt nära allt lekande och läsande.

triptyp_bygget_jan3

På avdelningen för de allra minsta barnen byggs det lekfulla former för fullt. Här kan barnen skutta runt och leka på den mjuka heltäckningsmattan som snart täcker golvet. Självklart sätter vi upp staket så ingen trillar och slår sig. Härinne kommer det också att finnas mjuka soffor som du kan sjunka ner i och vila en stund.

triptyp_bygget_jan4

De nya trapporna är så fina inklädda i ljust trä! Till höger skymtar den nya entrén fram. Längtar du också efter att den ska öppnas? Skriv redan nu in den 23 april – för det är då vi öppnar!

triptyp_bygget_jan5

På en del ställen syns det tydligt att det är mindre än 100 dagar kvar tills allt ska vara klart. På våning två börjar specialdesignade bord komma på plats. Här kommer du kunna sitta och läsa och anteckna med riktigt bra belysning!

triptyp_bygget_jan6

Åhh vilken härlig färg! Många ytor går ju i oranga toner – de för tankarna till tegel och bidrar med energi! På toaletterna hittar du dessutom små kostverk förställande fasaderna runt huset. Ser du var illustrationen på bilden i mitten är hämtad från?

triptyp_bygget_jan8

När man vandrar runt på bygget slås man av alla dessa specialkunskaper som byggarna har. Alltifrån hur man kopplar en hiss rätt (bilden till vänster) till hur man sätter upp en vägg med över flera våningar. Du vet väll att vi har faktaböcker om både el och snickeri på biblioteket?

triptyp_bygget_jan9

Detaljer är ju något som är lätt att glömma när man gör ett stort projekt. Men här har det verkligen tänkts till. Alltifrån känslan när man tittar ner över det nya fiket (bilden till höger) till hur det faktiskt känns i handen när man följer en ledstång.

triptyp_bygget_jan11

Härinne i det helt runda rummet kommer du kunna se små skådespel, lyssna på sagor eller bara sitta ihopkrupen med en bok. Rummet kommer få härliga mattor och tapeter som lockar tankarna ut på äventyr. Har du något bra namnförslag till rummet?

triptyp_bygget_jan10

Nu har balkongräcket kommit på plats och vi vågar oss ut bland lätta snöflingor.  I maj kan du njuta av frisk luft och förhoppningsvis lite sol här – ta med dig en kaffe och en tidning när du ändå går ut.

triptyp_bygget_jan7

Så här ser balkongen ut från utsidan. Vi tackar huset för den här gången och längtar redan tills nästa gång vi ses. Ha det bra till dess!

 

7 svar till “Följ med på rundtur i bygget”

 1. Jag tror det är meningen att det ska stå ”tegel-pilastrar” i ingressen, men oavsett stavfelet är det ändå inte riktigt riktigt. Av bilderna att döma är de inte engagerade och har varken bas eller kapitäl. Tegel-pelare hade alltså varit en lämpligare beteckning – ibland är det lättast att inte krångla till det.

 2. Hej Kajsa! Öppettiderna under invigningsdagarna:
  Onsdag 23 april kl 13-23
  Torsdag 24 april kl 9-21
  Fredag 25 april kl 9-21
  Lördag 26 april kl 10-18
  Söndag 27 april kl 10-18

 3. När är det slut med happeningen och ni skall börja arbeta – jag är inte betjänt med en massa hej – hej