Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Midnattslinjen" av Lee Child. Massolit förlag.

Feriearbetarna tipsar!

Publicerat 4 juli 2019 | Av |

Nu på sommaren har vi feriearbetare hos oss som hjälper till att hitta reserverade böcker, hålla fint i hyllor, ordna med anslagstavlorna och mycket mer! Och nu har de skrivit boktips också! Först ut är Amanda.

Lee Child will make you a bookaholic

Jack Reacher tog mig med storm med sina perfekta ofullkomligheter.

Lee Child är den där författaren som lyckas med allt. Han får Jack Reacher att framstå som den perfekta före detta militärpolisen. Reacher har allt, the looks, the brain, till och med hans panna är perfekt.

Lee Child debuterade med Dollar 1997. (Engelska titeln: Killing Floor) I Dollar introduceras Reacher för första gången, som den tuffa och perfekta ex-militärpolisen utan ett hem att återvända till. Träning att tänka snabbt och agera snabbare gör honom till den perfekta Action Heron för både kvinnor och män.

Margrave är en liten byhåla i Georgia. Jack Reacher hoppar av bussen och går 22 km i regnet för att leta efter en död gitarrspelare. Margrave har fått sitt första mordfall på över 30 år och Reacher är den enda främlingen i stan. Han blir genast satt i fängelse och medan klockan tickar blir det uppenbart att de satt dit fel kille.

Lee Child beskriver och bygger upp Jack Reacher som en pålitlig karaktär. Reacher agerar på egen hand som den självgående personlighet han är. Tillvägagångssättet Lee Child använder sig av när han skriver är häpnadsväckande, han får oss inte bara att undra hur han kommer på allt men också hur han lyckas göra en redan perfekt person till en ännu mera perfekt person. Hans böcker är alltid skrivna i en blandning mellan jag och berättarperspektiv.

Det originella med Childs sätt att skriva är att han låter alla karaktärer spela sin egen roll utan att de tar upp för mycket plats i berättelsen.

Jack Reacher är den perfekta dagliga läsningen för dig som vill ha en skvätt färg i ditt annars gråa, trista och lugna vardagsliv.

Amanda, feriearbetare

Kommentarer inaktiverade.