Skönlitteratur
Detalj ur omslaget till "Mitt perfekta liv". Rabén & Sjögren förlag.

Detalj ur omslaget till "Mitt perfekta liv". Rabén & Sjögren förlag.

ETT PERFEKT LIV

Publicerat 2 juli 2012 | Av |

Kan det helt oväntade vara det som visar sig vara det mest perfekta?

Har ni inte läst Sarah Dessen tidigare så kan jag rekommendera att göra det.  Det finns än så länge tre böcker översatta till svenska; Mitt perfekta livMycket mer än så och Du glömde säga hej då.

Jag har just läst Mitt perfekta liv och den var riktigt bra.

Macy, heter flickan som vill vara perfekt. Att hon strävar efter det är för att om hon kan kontrollera allt, så tänker hon inte så mycket på sin pappa och att han är död. För när hon släpper taget det minsta lilla så gör det så fruktansvärt ont.

Hon har en pojkvän som är perfektionist ut i fingerspetsarna och hon skall vikariera på hans biblioteksjobb på sommarlovet. Han skall nämligen åka på ett läger för ”superduktiga” elever och bli ännu duktigare.

Biblioteksjobbet visar sig vara outhärdligt tråkigt, men Macy kämpar på. Dock blir ju livet inte alltid som man tänkt sig och av en slump får hon ett extrajobb på en cateringfirma. Här träffar hon helt andra människor som är allt annat än perfekta. Men här finns kärlek och omtanke och sakta går det upp för Macy att livet kan vara på många sätt och att det inte är något att sträva efter att alltid vara perfekt.

Kommentarer inaktiverade.