Arrangemang

Maria Gustafsson. Foto: Sina Farhat.

Entrepenören <3 bibliotek

Publicerat 25 april 2014 | Av |

Kombinationen av att ses på plats och att ses på Internet är ett signum för Maria Gustafsson och hennes företag MIKU. Lyssna på Marias föreläsning på Stadsbiblioteket den 25 april klockan 17.

Programpunkten med Maria äger rum vid Trappscenen fredag 25 april klockan 17 i det nyöppnade Stadsbiblioteket vid Götaplatsen. I föreläsningen kommer hon att ge sina fem bästa tips om varför entreprenörer har nytta och glädje av biblioteket. Samma eftermiddag är du välkommen till Företagarinfo på plan 2 för att mingla med rådgivare och andra om nyföretagande och entreprenörskap.

Vem är då Maria Gustafsson?

– Jag är en nyfiken beteendevetare som älskar människor OCH Internet. Jag arrangerar mötesplatser som WebCoast, Geek Walk samt Social Media Club Göteborg. Sedan 8 år tillbaka driver jag företaget MIKU. Där hjälper jag mina kunder med kommunikation på Internet och gör också olika event. Dessutom är jag  en bloggare. Som en följd av bloggandet har företaget riktats in på Internetrelaterad kommunikation.

Maria berättar vidare att hon alltsedan barndomen varit en flitig biblioteksbesökare.

– Som barn lånade jag hem högar med böcker som jag plöjde med sänglampan tänd när vi egentligen skulle sova. Under studietiden lånade jag också massor av litteratur, vilket hjälpte mig att klara studentekonomin. Nu vill jag använda biblioteket som en plats för inspiration och påfyllning av nya tankar och energi. För tillfället läser jag boken Makers – den nya industriella revolutionen. Vi lever mitt i en spännande tid med allt fler tekniska uppfinningar som ger oss vanliga människor möjligheter att göra sådant som endast personer i de stora företagen och fabriker kunde göra tidigare. Till vår hjälp har vi Internet som förenklar kommunikation och distribution av ritningar, kunskap och försäljning. Vi kan exempelvis tillverka bara det vi behöver just nu istället för att beställa en stor mängd saker från ett tillverkningsföretag. Jag är nyfiken på vart den här utvecklingen tar vägen. Här i Göteborg har vi fler ställen som deltar i den kreativa utvecklingen med egna tester, bland annat Collaboratory där jag deltar ibland. Boken Makers tar upp och diskuterar den här rörelsen och jag rekommenderar den till alla nyfikna läsare. Snart har vi kanske en 3D-printer i varje hem och då är det bra att känna till historien bakom.

Välkommen till Stadsbiblioteket och ta del av Maria Gustafssons tankar och idéer!

Ett svar till “Entrepenören <3 bibliotek”

  1. Vad kul att läsa och jag hoppas komma förbi och lyssna. Jag instämmer i att biblioteket är en bra mötesplats och resurs för entreprenörer. Var nyligen på föreläsning på Stockholms stadsbibliotek för småföretagare.