Boktips, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Främlingen" av Diana Gabaldon. Bookmark förlag.

En tidsresa i sommar?

Publicerat 6 juli 2018 | Av |

Vill du ut och resa i sommar men inte riktigt vet vart? Du kan sluta och fundera nu. Ta del av mitt lästips för den ressugna som innebär en resa i tid och rum, ända till 1740-talets Skottland.

Efter att TV-serien Outlander slog igenom för fyra år sedan har intresset varit stort för Diana Gabaldons episka romanserie om kärlekshistorien mellan Claire och Jamie. För er som ännu inte är bekanta med denna underbara berättelse, så utspelar sig handlingen i den första boken Främlingen till att börja med år 1945 i Storbritannien, där Clarie Randall efter kriget just återförenats med sin man Frank Randall. Relationen är något ansträngd efter fem år iväg från varandra och de åker på en andra smekmånad till det skotska höglandet. Paret besöker en stenring där Claire hittar en ovanlig blomma som intresserar henne och hon återvänder dit dagen efter för att undersöka saken närmare. På platsen hör hon plötsligt ett högt surrande ljud som tycks komma från en av stenarna, hon svimmar och vips färdas hon 200 år tillbaka i tiden. Strax efter hennes ankomst i Skottland år 1743 träffar hon soldaten Jamie Fraser och en intensiv kärleksrelation kommer att utvecklas mellan de båda.  

Berättelsen innehåller många element av spänning blandat med romantik och som läsare slits man mellan hopp och förtvivlan över hur det kommer att sluta. Romanserien består av tio delar som vardera består av bort emot eller över 1000 sidor fantastisk läsning om Jamie och Claires äventyr. Samtliga delar i serien finns att låna som e-böcker vilket innebär särskilt praktisk läsning när böckerna är så omfattande och således tunga att bära på. Du laddar ner e-böckerna enkelt till din surfplatta, dator eller smartphone och behöver inte tänka på att återlämna boken då det sker automatiskt efter 28 dagar. Läs detaljerad information om hur du kommer igång med e-böcker på vår hemsida

Tips! Läser du hellre på originalspråket? I appen Libby finns bokserien att låna på engelska. Ladda ner appen från App store/Play butik, logga in med ditt bibliotekskort och börja läs! Kan du inte få nog av serien är ett tips att låna The Outlandish Companion på Libby. Boken innehåller mängder av illustrerat extramaterial och exempelvis förklaras teorin bakom tidsresandet! 

Kommentarer inaktiverade.