Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till pocketversionen av "En sommar på luffen". Pocketförlaget.

En sommar på luffen – retro och vintage för hela slanten

Publicerat 12 augusti 2016 | Av |

Går du igång på prylar från 1950-talet, frekventerar loppmarknader och handlar på Tradera kommer du att trivas med feelgood-ljudboken ”En sommar på luffen”.

Efter att ha gjort slut med sin självupptagne pojkvän beslutar sig stockholmskan Anna-Lisa att – i likhet med Harry Martinsons luffare Bolle i Vägen till Klockrikedra ut på luffen. På dammiga landsvägar, med sitt tygknyte nonchalant dinglande från en käpp över axeln och med grova vandringskängor på fötterna möts hon av lika delar vänlighet, fördomar, hjälpsamhet, förakt och vänskap.

Lufferskan hankar sig fram med ströjobb och förtjänsten för de loppisfynd som hon lägger ut till försäljning på Tradera. Alltihop dokumenterar hon förstås kontinuerligt på sin blogg. Anna-Lisa låter emellertid bli att nämna mötet med raggaren Raffe, som med slokande mustasch och sjungande åländska sätter hennes hjärta i brand. Men en simpel raggare? Och kan hon överhuvudtaget lita på honom?

När de sista meningarna av Karin Mannerströms mycket angenäma inläsning klingat ut och vår hjältinna nått sitt vandringsmål har det gått upp för henne vad det är hon vill med sitt liv. Detta får du också reda på om du lånar ljudböckerna (eller de vanliga böckerna om du föredrar att läsa själv) En sommar på luffen och de följande delarna Anna-Lisas antik samt Flickorna i speceriaffären av Eli Åhman Owetz. Mysig sommarlyssning full av passion för gamla prylar, humor, landsvägsdamm, umbäranden och kärlekstrassel! Dessutom inspireras du till att låna och läsa klassikern Vägen till Klockrike, vilket inte är fy skam.

Kommentarer inaktiverade.