E-böcker, Skönlitteratur

En liten e-ljudboksjulklapp!

Publicerat 24 december 2015 | Av |

Från oss alla till er alla, en liten e-ljudboksjulklapp. Det är många som efterfrågat ett smidigt sätt att lyssna på e-ljudböcker i telefon och surfplatta och nu äntligen är lösningen här!

Från med december i år så fick biblioteken en ny lösning för e-ljudböckerna som är mycket enkel att använda. För de som använder Iphone och Ipad går det numera att lyssna direkt via webbläsaren Safari. Här hittar ni instruktioner för Iphone och Ipad.

Om man istället har en Android laddar man enkelt ner appen Elib Ljudboksspelare som du sedan använder för att lyssna på e-ljudböckerna. Här hittar du instruktioner för Android.

(Tänk bara på att ljudböckerna är strömmande vilket innebär att du måste ha uppkoppling till nätet för att kunna lyssna. Om du har ett litet surfabonnemang är det bra att förlägga lyssningen till platser med wi-fi.)


När klapparna är öppna och friden har lagt sig över julen kan vi också tipsa om årets snackis Det är något som inte stämmer av Martina Haag som finns både som e-ljudbok och vanlig e-bok att ladda ner på biblioteket. Den tryckta boken har över 400 reservationer men här har du alltså chansen att låna på en gång!

Romanen har två delar. Den ena skildrar hur huvudpersonen Petra efter sin skilsmässa tillbringar 21 dagar i en isolerad fjällstuga för att påbörja ett stort bokprojekt. Sen kommer vi till själva kärnan i boken som är en i mångt och mycket ganska brutal skildring av en flerårig relations sönderfall. Petra blir dumpad av maken Anders som har varit otrogen med sin kollega under en längre period.

Jens Liljestrands beskrivning av boken är klockren. ”Här finns ingen mysig kashmirfilt, inget förlösande fnitter. Det klämkäcka hemma hos-reportaget i glada pastellfärger glider mardrömslikt över i en becksvart skildring av en egoistisk, kall man som först ljuger och sedan går.” ( expressen kultur 20/11 2015)

Även om allt det där nattsvarta finns så är den här boken verkligen läsvärd. Den berör på så många sätt och det finns många igenkänningsfaktorer.

Kommentarer inaktiverade.