Film, Skönlitteratur

En dröm om en film

Publicerat 8 december 2011 | Av |

Min favoritbok, Den hemliga historien, har aldrig filmatiserats, och det är det inte särskilt sannolikt att den någonsin kommer att bli det. Det här är min drömrollsättning av huvudkaraktärerna om jag skulle göra den till film.

Joseph Gordon Levitt som Richard Papen

Richard får aldrig någon fysisk beskrivning, och jag tror det beror på att han genom hela boken är ganska alldaglig jämfört med sina excentriska vänner. Han smälter in i sin omgivning och man lägger inte märke till honom. Här handlar det mer om vem som kan passa in i känslan av Richard, vem som kan förmedla hans längtan efter intellektuell stimulans och skönhet och visa både hans mörka sida och hans naivitet.

Jamie Bell som Charles Macaulay och Elizabeth Olsen som Camilla Macaulay

Tvillingarna beskrivs och agerar nästan som en person i boken, och är mycket lika varandra både till utseendet och till sättet. De har båda blont hår och ljusa, androgyna ansikten, de beskrivs som både glada och allvarliga och påminner Richard om flamländska änglar. På ett college där alla bär svart bär de vitt och är väldigt trevliga och intelligenta.

Simon Woods som Frances Abernathy

Frances är den mest eleganta och exotiska i gruppen, knotig, smal och elegant med vassa drag i ett albino-blekt ansikte och eldrött hår. Han är alltid ytterst raffinerat och elegant klädd med stärkskjortor med dubbla manschetter, vackra slipsar och en lång, svart och böljande överrock som Richard beskriver som ”fick honom att likna en korsning mellan en studentprins och Jack uppskäraren”.

Cilian Murphy som Henry Winter

Henry är en hyperintelligent ung man som översätter Miltons Det förlorade paradiset till latin som ett sätt att fördriva tiden på morgontimmarna och citerar Platon i vardagslivet. Han beskrivs som lång och bredaxlad, med grov hy och kraftiga käkar och med ett ansikte som kunde ha varit snyggt om det inte var så stelt och ögonen mindre uttryckslösa. Han är lika fascinerande som han är skrämmande i sin ständiga och skarpa logik, är mycket allvarlig och har få drag av lättsamhet.

Brady Corbet som Bunny Corcoran

Den mest odrägliga och skräniga i gruppen, Bunny vill ofta ge intrycket av att han tillhör den amerikanska överklassen, något som blir mindre och mindre sant. Han är ovårdad, rosenkindad och tuggumituggande, med en blond kalufs som faller ner över det ena ögat. Han är ofta rätt så jobbig och ”high maintenance” men kan även vara bra sällskap och rolig när han vill. Bunny är även den dummaste av vännerna, han har svårt i skolan men erkänner det aldrig, trots att han ofta måste be om hjälp av de andra.

Christopher Plummer som Julian Morrow

Många rykten florerar kring den mystiske professorn i grekiska med sitt vita hår och piggt modellerade ansiktsdrag, och hans bakgrund. Han tar inte betalt av universitetet och kräver att hans få elever släpper alla sina andra kurser och endast läser för honom. Julian växlar snabbt mellan att vara en otroligt charmig gammal man, som får alla att känna sig bekväma och väl till mods, till iskall och hjärtlös. Hans elever näst intill avgudar honom när han leder fantastiska diskussioner om antika Grekland, Platon, skräck och skönhet, men Julians egna motiv och vilja är väldigt oklara.

Låna boken Den hemliga historien av Donna Tartt hos oss!

Kommentarer inaktiverade.