Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt". Forum bokförlag.

En bok att krypa in i

Publicerat 21 februari 2016 | Av |

Nu när vårtröttheten snart slår till passar det bra med en bok att kura med.

Katarina Bivalds härliga bok Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt får dig att dra på smilbanden, full som den är av igenkänning, vardagshumor och dråpliga formuleringar.

Anette Grankvist i Skogahammar tappar fotfästet i tillvaron när dottern Emma flyttar söderut för att plugga på högskolan i Karlskrona. Inte en enda av hennes ungdomsdrömmar har slagit in. Anette jobbar fortfarande på Mat-Extra och bor i hyresrätt, inte långt ifrån adressen där hon växte upp. Hon är inte längre helt ung, vikten är inte vad den en gång var och hon röker som en borstbindare. Anettes plånbok är tunn och romanser tunnsådda för att inte säga icke-existerande. Till sin bittra och nuförtiden senildementa mor har Anette alltid haft ett spänt förhållande. På livets pluskonto har hon emellertid ett par brutalärliga, men stöttande väninnor.

Anette inser att det är hög tid att göra något åt sin beklämmande livssituation och tar två stapplande steg i riktning mot förändring. Hon börjar ta motorcykel-lektioner av en oroväckande charmig, yngre körlärare och anmäler sig som frivillig till projektgruppen som anordnar den årliga ”Skogahammardagen”. Inte minst det sistnämnda visar sig vara rena rama självmordsprojektet.

Låna en trösterik feel good-roman att krypa in i när vårtröttheten slår till!

Kommentarer inaktiverade.