Film, Musik, Skönlitteratur

Elins bästa 2011

Publicerat 31 december 2011 | Av |

Om man vill lära sig att låna en e-bok, då kan man fråga mig! Jag jobbar nämligen med bibliotekets e-böcker. Läsa böcker är det bästa jag vet och här får ni mina favoriter under året.

Elins bästa skiva 2011:  Min kompis Henrik brukar ganska ofta klaga på den musiken jag gillar. Florence and the machine tycker han är förskräckliga. Han tycker att dom bara gapar om en massa känslor hela tiden. Men jag bara älskar det. Älskar alla känslorna. Älskar Florences röda hår. Älskar. Ceremonials var skivan som peppade mig genom hösten. Bästa låten är Shake it out där Florence sjunger om att ibland är det jobbigt, men det blir bättre.

Elins bästa bok 2011: Det största läsupplevelsen jag har haft det här året är Karl Ove Knausgårds Min kamp-böcker. Jag håller som bäst på att läsa slutet av Min kamp 3 och jag är helt förtrollad av Knausgårds skickliga berättarstil. Jag läste någonstans att någon hade skrivit om Knausgård att han kan beskriva ett toabesök på tio sidor. Och det är sån han är. Han skriver detaljerade utläggningar som vindlar iväg åt en massa olika håll. Men det bästa är att han skriver så det känns som om man kommer honom så nära. Fantastiska böcker!

Elins bästa film 2011: Jag ser oftast på film med killar och det betyder att 2011 har jag mest sett filmer som Transformers 3, Thor och Baksmällan 2. Inget ont om dom filmerna nu, dom är bra på sitt sätt. Grejen är jag egentligen tycker bäst om tecknat. Min bästa film 2011  är så klart Trassel. Trassel bygger på sagan om Rapunsel och har allt man önskar sig av en film: En stilig men dock lite klumpig och tafatt kille. En smart, vacker och modig tjej som visar sig vara prinsessa. Hästar som gör roliga miner! Skojiga musikalnummer! Som sagt, allt man kan önska sig.

Kommentarer inaktiverade.