Film, Musik, Skönlitteratur

Elins bästa 2010

Publicerat 29 december 2010 | Av |

Bilderböcker, tecknade filmer och Göteborgsmusik. Elins bästa 2010.

Årets bästa bok
2010 var året då jag tyckte att alla böcker jag började läsa var rätt tråkiga. Så kan det vara ibland, men mitt knep att bryta lästristessen är att läsa barnböcker. Min barnboksfavorit 2010 är Vi letar konstiga bilar av Ulf Nilsson, med urfina bilder av Sarah Sheppard. Här får man läsa sig en massa saker om märkliga bilar och maskiner. Man får läsa om gatsopningsmaskiner, markvibratorer, dumpers och grävmaskiner. Hur spännande som helst!

Årets bästa film
Det bästa som finns är animerad film och bästa filmen 2010 var Toy Story 3.  Woody, Buzz och de andra leksakerna doneras till ett dagis, då deras ägare Andy ska börja på college. På dagiset är det inte särskilt kul för leksakerna. Småbarnen sliter, drar och kladdar ner dom. Dessutom styrs dagiset med järnhand av den rosa, jordgubbsdoftande nallen Teddy. Tuffa tider för leksakerna alltså. De bestämmer sig för att rymma, vilket blir mer äventyrligt och farofyllt än de kunde ana. Toy story 3 handlar så klart inte bara om leksaker, utan om vänskap, gemenskap och andra fina saker. Och så är den dessutom fantastiskt rolig!

Årets bästa skiva
Håkan Hellström. 2 steg från paradise. Årets bästa skiva. Varför? För att den är så himla bra, helt enkelt. Det är fantastiska texter, fantastiska låtar – helt enkelt så himla fantastisk. Låna den och lyssna själv.

Kommentarer inaktiverade.