Arrangemang

Dynamopodden – en podd om allt det bästa

Publicerat 14 juni 2021 | Av |

Det är finfint att gå till biblioteket – att driva runt bland hyllor fulla av böcker, spel och serier – helt själv eller med kompisar – med eller utan mål. Biblioteket är för många en oas där en träffas, vilar eller pluggar i lugn och ro där det finns personal som gärna pratar om och tipsar om det du gillar. Stadsbibliotekets ungdomsavdelning Dynamo är en sådan plats. Tänk om det gick att ta med en bit av Dynamo hem…

Det går faktiskt! Men innan vi kommer till det så några ord om Dynamo – Dynamo är stadsbibliotekets avdelning för unga och unga vuxna – hos oss hittar du ungdomsböcker, serier, manga, science fiction, fantasy, urban fantasy, tv-spel och brädspel. Dynamo består av två rum – ett tystare och ett mindre tyst så vill du ha ro att läsa eller plugga så finns det och vill du hänga med kompisar eller spela spel så funkar det också.

Men vad var det vi pratade om nyss? Jo, just det! Att det går att ta med en bit av Dynamo hem och allt en behöver göra är att lyssna på Dynamopodden – en podd som handlar om allt du hittar på hyllorna i Dynamo. Podden görs av oss som jobbar i Dynamo – Anders, Sara och Sofia – och vi är lite som ett pussel eftersom vi kan olika saker: någon kan realism och kärleksromaner, en annan science fiction och skräck och en tredje fantasy och en massa annat. Ibland bjuder vi in gäster till podden också för att prata om något den personen kan extra bra – det kan vara en författare som pratar om sin bok eller en person som kan mycket om sanna brott – eller kärleksromaner ja, ni fattar: experter.

I senaste avsnittet som heter “The Dynamo we deserve” – gästas vi av den prisbelönta engelska ungdomsboksförfattaren Marcus Sedgwick som skrivit tonvis med böcker. Just det här avsnittet handlar om Frankenstein och våra favoritmonster och Marcus Sedgwick berättar då om sin bok The monsters we deserve – en stämningsfull rysare och udda ungdomsbok som handlar om en person som ska skriva en bok om Mary Shelleys Frankenstein men hatar boken så mycket att verkliga och overkliga figurer tillslut dyker upp för ett snack i den ensligt belägna stugan…

Grejen alltså är att vi älskar böcker och berättelser och sådana finns i många former – i pappersböcker, e-böcker, serier, film och spel. Så om någon frågar vad Dynamopodden handlar om så är det det: berättelser. Berättelser är något vi människor berättat sedan vi fick ett språk. Och det firar vi genom att ha en podd – Dynamopodden.

Så lyssna på Dynamopodden på Spotify eller Simplecast eller i din vanliga poddspelare. Ses och hörs!

Kommentarer inaktiverade.