Skönlitteratur, Spel

Dynamo Game. Foto: Anna-Lena Lundqvist.

Dynamo på Stadsbiblioteket

Publicerat 1 februari 2017 | Av |

Dynamo är Stadsbibliotekets verksamhet för unga där du kan förverkliga dina idéer och få hjälp att arrangera det du vill. I Dynamo hjälper vi dig med dina informationsfrågor, hittar böcker du vill läsa och inspirerar dig att upptäcka något nytt. Stadsbiblioteket ligger högst upp på Avenyn, vid Götaplatsen och Poseidon.

Är du 13-25 år och har en idé som du vill genomföra så ger vi dig tips och råd och hjälper till med marknadsföringen. Vill du eller din klass hänga en utställning, visa en film, hålla ett möte, ordna en temakväll, arrangera en dansworkshop eller något helt annat? Kom till oss på bibliotekets parkplan eller kontakta oss på: dynamo@kultur.goteborg.se.

I Dynamo spelar vi musik, du kan plugga och läsa, spela TV-spel och brädspel, surfa på vårt trådlösa nätverk, se utställningar, fika eller helt enkelt bara hänga med dina kompisar. Vi har skönlitteratur för unga, manga och andra serier, science fiction, fantasy, sport- och faktaböcker, tidskrifter, DVD-filmer, och TV-spel som du kan låna hem. Vi satsar även på litteratur om skrivande och böcker med hbtq-tema. Dina önskemål står i centrum när vi köper in medier.

I rummet Dynamo Game kan du spela TV-spel. Vi strävar efter att vara aktuella och öka kunskapen om TV-spel. Du som har ett bibliotekskort och är 13 år och uppåt kan låna en kontroll och spela Playstation eller Xbox. Varannan vecka byter vi spel i konsolerna för att du ska få prova nya spel som du sedan kan låna hem.

Följ oss på instagram @stadsbiblioteketgbg_dynamo

Lyssna på vår nystartade pod DYNAMOPODDEN som är fylld till bredden med kul boktips och allmänt trevilgt snack. Första avsnittet heter ”poddarna är som tvättbrädor här” och ni hittar det i alla podcastappar.

Här på www.stadsbiblioteket.nu hittar du bland annat Stadsbibliotekets blogg och kalendarium. Vill du söka efter böcker, filmer, tv-spel med mera som lånas ut på biblioteket så kan du göra det på: www.goteborg.se/gotlib.

 

Kanske vill du själv arrangera något?
Kontakta oss: dynamo@kultur.goteborg.se

Kommentarer inaktiverade.