Arrangemang

Rojda Sekersöz. Foto: Razaw Diako

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo Poetry slam #9

Publicerat 13 april 2016 | Av |

Dynamo Poetry Slam säsong 3 är i full gång och omgång #9 gästas av Rojda Sekersöz! Poetry Slam-tävlingen för ungdomar fortsätter och precis som vanligt fortsätter vi vår tradition i att vid varje tillfälle bjuda in de främsta inom svensk scenpoesi.

Henry Bowers, Olivia Bergdahl, Tswi Hlakotsa, Niklas Mesaros och Nino Mick – alla Svenska Mästare i Poetry Slam med internationella turnéer i bakfickan, har redan hälsat på.

Till denna kväll presenterar vi ingen mindre än:

Rojda Sekersöz!

Rojda är en del av nätverket SVT PLAY-aktuella Revolution Poetry. Senast hon stod på scen var på Kungliga Dramaten i Sthockholm, där hon var en del av hyllade uppsättningen Dramaten& Spoken Word. Tidigare har hon även synts i andra storslagna sammanhang när hon med vänner från Revolution Poetry intog största scenen på Way Out West, som en del av Linda Piras ”Ladies First”.

Hennes raka dikter är drabbande och träffar på ett personligt plan, med obekväma sanningar och träffsäker ironi. När hon inte jobbar med poesin ägnar hon sig åt film och regisserar just nu sin debutfilm.

Titta på Rojdas dikt ”Mamma” på youtube.

Vi valde att skapa ytterligare en Poetry Slam-scen i Göteborg (det finns redan en fantastisk och regelbunden scen som funnits i över 10 år) för att vi vill ge unga en möjlighet att utvecklas för sig själva, bland jämngamla som även är jämlika i erfarenhet. Därför är tävlingen öppen för dig mellan 13-20 år. Hittills har deltagarna mestadels varit personer som aldrig läst en dikt på en scen förut. Men förutom att vara oerhört modiga har de också levererat fantastiska dikter!

Med en helt ny säsong framför oss ser vi så klart fram emot både gamla (unga!) bekanta och helt nya ansikten, både på scen och i publiken. Det kommer att bli grymt, så ta med alla du känner och kom.

Och just ja, det är gratis, bara en sån sak!

Välkomna som publik eller att anmäla dig till tävlingen.
Anmälan och frågor skickas till dynamo@kultur.goteborg.se

Oskar Hanska (poet och konferencier)
Anders Olsson (ungdomsbibliotekarie, Göteborgs stadsbibliotek)

Anmäl dig gärna på Facebook också! Här är länk till evenemanget.

Kommentarer inaktiverade.