Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Dynamo och virtual reality

Publicerat 10 februari 2017 | Av |

Göteborgs stadsbiblioteks ungdomsavdelning Dynamo älskar spel. Dynamo är en av Sveriges största ungdomsavdelningar och består av två rum där du hittar allt ifrån tonårsböcker, fantasy, och science fiction till DIY-bord, serier, manga och spel.

Avdelningens båda rum heter Dynamo Läs och Dynamo Game. I Dynamo Game hittar du, förutom manga, serier, urban fantasy, brädspel och så vidare, också fyra spelkonsoler, både Xbox och Playstation.

En rolig nyhet inför 2017 i Dynamo Game är vårt nya virtual reality-visir till Playstation 4. Varje onsdag kväll kommer du och dina kompisar (över 13 år) kunna testa att inte bara spela spel utan också att vara i spel.

Spel är berättelser och berättelser är något vi människor sysslat med ända sedan urminnes tider. Bland annat genom att prata med varandra, skriva böcker och göra tv-spel. Många spel nuförtiden har dessutom en bok som förlaga. Eller en film. Ett känt exempel är Star wars som började som film och sedan blev böcker, tv-spel, brädspel och serier. Det är just det som är det fina med berättelser. Att de finns i många former och att vi kan gå in i dem och vara någon annanstans. Eller vara någon annan. Dynamo är fullt av berättelser och nu kan du också uppleva dem med hjälp av virtual reality. Det kommer att finnas ett antal olika spel att välja bland så välkommen att testa!

Kommentarer inaktiverade.