Facklitteratur, Film, Musik, Skönlitteratur

Daniellas bästa 2011

Publicerat 2 januari 2012 | Av |

Här kommer en eftersläntrande årsbästalista 2011 för och av oss som inte kan få nog. Som en liten smällkaramell i bonus från Daniella som har hand om vårt ungdomsrum Dynamo!

Under året som gått har jag begravt mig i böcker med dystopiska teman och musik med bas som gör att mattan hemma börjar fladdra.

Årets bästa filmer:
Just nu känns 2011 som året då white trash begreppet blev förbjudet att använda, trots detta har det under året använts mer än någonsin. Som i recensioner av den svenska filmen Odjuret som har ett fantastiskt bildspråk och påminner många om den egna uppväxten på landet, ofta slående lik mediabilden av förortsmisären. En white trash miljö dök också upp i den drabbande amerikanska filmen Winter’s bone.

Årets bästa skiva:
Mitt bästa tips innan ljuset återvänder är att lyssna igenom årets bästa skiva Can’t Sleep av Kryptic Minds. När Kryptic Minds besökte Världskulturmuseet i slutet av april var det inte mörkret i musiken som fick håren att ställa sig på kroppen. Bättre kraftinjektion än den här får du inte. Nyskapande blandning av dubstep, drumstep och drum ’n’ bass. Och glöm inte att skruva på lite extra bas i hörlurarna eller förstärkaren!

Årets bästa bok:
För mig betydde Nina Björks Under det rosa täcket allt när jag gick på gymnasiet. Jag ligger definitivt inte under ett rosa täcke när jag läser årets Augustpristagare i ungdomsgenren, Pojkarna av Jessica Shiefauer. Huvudkaraktärerna förvandlas till pojkar under några nätter. Det är underbart att fly svagheten i den egna kroppen och att slippa pojkarnas blickar. Man får andra blickar av pojkar när man själv är en pojke och det blir svårt att  låta bli att vara pojke på heltid. Kan man inte bara få vara den man är?

Kommentarer inaktiverade.