Arrangemang, Facklitteratur

Burma och Aung San Suu Kyi

Publicerat 26 januari 2013 | Av |

Jag sätter mig ner i väntrummet. Den blå färgen på väggar och tak flagnar av fukt och ålder. Lokalerna ser inte ut att ha renoverats sedan den brittiska kolonialtiden. ’Det är dags’, säger U Thein Oo. Jag reser mig, plötsligt slås en dörr upp och jag står öga mot öga med en av världens mest berömda och beundrade kvinnor.”

Citatet kommer ifrån den senaste upplagan av boken Aung San Suu Kyi: En kamp för frihet, och personen som berättar är förstås författaren Jesper Bengtsson. Han fick möjligheten att göra en intervju med en av världens mest enastående kvinnor. Det är inte många som får den möjligheten, hennes kalender är ständigt fulltecknad och i boken beskriver han hur han träffade henne.

Hon har jämförts med Nelson Mandela, för det arbete med demokratiutvecklingen och det politiska engagemang som hon lagt ner. Hon har i likhet med Nelson vigt sitt liv åt ett lands framtid, hon har offrat mycket av sitt privata liv och sina barns möjligheter att få vara med sin mor, men lika övertygande som Nelson Mandela har hon lika villkorslöst offrat och aldrig slutat tro på Burmas framtid.

Onsdagen den 30 januari 18-19.30 har Stadsbiblioteket Global bjudit in författaren och journalisten Jesper Bengtsson att berätta fortsättningen av intervjun.

Kanske har du frågor om demokratiprocessen, statsskicket eller Burmas Historia.

Välkommen!

Kommentarer inaktiverade.