Skönlitteratur

Bridget Jones är tillbaka och är mad about the boy

Publicerat 26 juni 2014 | Av |

Du som knockades av charmen hos och sedan fnissade dig igenom Bridget Jones dagbok av Helen Fielding för tjugo år sedan kommer inte att bli besviken på Bridget Jones – mad about the boy.

Trots att Bridget Jones har hunnit fylla 51 år, är hon fortfarande precis sig lik – samma gamla klavertrampande och kärlekstörstande Bridget. Hon är lika full av nojor, lika ofokuserad, lika osäker och galen, lika vinpimplande och evigt bantande som förr – kanske till tröst för många medsystrar.

Det tar onekligen en god stund att komma över chocken att Bridgets stora kärlek Mark Darcy är död. Bridget är numera välbeställd änka och som mor till två små barn kämpar hon för att komma igen efter en period av förlamande sorg och ensamhet. Till sin hjälp har hon det stöttande kompisgängets samlade expertis och travar av självhjälpsböcker i ämnet populärpsykologi. Bridgets mamma är lika egocentrisk som förr och inte mycket till stöd, inte heller barnens gudfar, Daniel Cleaver, som fortfarande bara tänker på en sak – sex.

Dagboken är numera utbytt mot Twitter där hon – på gränsen till panik – stirrar sig blind på antalet anhängare. Här inleder hon också en flirt med en olämplig, mycket yngre man medan barnens idrottslärare tålmodigt väntar i kulisserna. Naturligtvis trasslar hon till livet för sig, men jag tänker inte avslöja hur det hela avlöper. Det får du ta reda på själv.

Rachel Mohlin har läst in ljudboken och Maria Samuelsson är ansvarig för talboksinläsningen (endast för dig med talbokskort). Vilket format av boken du än väljer, hittar du dem här.

Kommentarer inaktiverade.