Boktips, Skönlitteratur

Böckerna om Bridgerton, Lovereads förlag.

Bridgerton

Publicerat 25 maj 2022 | Av |

Har du fastnat för TV-serien Bridgerton och vill veta hur det går för övriga syskon i familjen? Eller vill du bara ha mysig romantik i historisk miljö? Då kan du låna böckerna hos oss!

Om man gillar kostymdrama och skönt förutsägbara romantiska förvecklingar och verklighetsflykt är Bridgerton en riktig fullträff. Vackra och rika människor med fina kläder, adel, humor, oväntat mycket erotik (här är kärleksscenerna betydligt mer moderna än i någon Jane Austen filmatisering), en hemlig skvaller-journalist a la Gossip girl, kärlek som börjar med bråk och så vidare. Dessutom är det 1800-tal i England vilket känns som hemma för Jane Austen fantasten även om detta kanske inte är så historiskt korrekt alla gånger.

Serien bygger på Julia Quinns populära böcker om de åtta syskonen i den välbeställda familjen Bridgerton och deras olika vägar till äktenskap och lycka. En bok för varje syskon. Härligt roligt och lättsamt  skrivet och går snabbt att läsa. 

Nästa säsong i TV-serien kommer hoppa över bok nummer 3 och gå direkt på bok nummer 4, och det är en utmärkt idé även för den som vill börja med böckerna. I En oundviklig längtan får vi nämligen följa Penelope, min favorit från TV-serien, flickan från den lite mindre lyckade familjen Featherington med en dominant mamma och korkade storasystrar. Dessutom är hon inte konventionellt söt med sitt röda hår och lite övervikt. Penelope är flickan som går på alla baler men får nöja sig med att dansa med kavaljerer som bjuder upp henne för att vara snälla. Mest sitter hon och iakttar vad andra gör medan hon försöker låtsas oberörd. Enda trösten är bästa vännen Eloise, en av Bridgerton-syskonen.

I hemlighet älskar hon Colin, tredje sonen i familjen Bridgerton och charmen själv. Men kommer han någonsin se henne som något annat än sin lillasysters tillbakadragna kompis? Och vad händer när han upptäcker hennes stora hemlighet?

Det är svårt att inte charmas av Penelope, som är långt smartare och modigare än någon kunnat ana. Sen att Colin är en slags misogyn träbock får vara förlåtet när han skärper till sig på slutet. Oavsett detta är det underhållande och smaskigt att dyka ner i denna rosa bok som känns som en pralinask.

Vi har såklart alla de andra böckerna också, sök bara på ”Bridgerton” i vår katalog Gotlib.

Böckerna finns också som e-böcker i appen Libby. Ladda ner appen, logga in med bibliotekskort och PIN-kod och börja låna!

Kommentarer inaktiverade.