Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Brädspelsdag 24 januari. Tema: Japanska spel

Publicerat 16 januari 2016 | Av |

Bibliotekets ungdomsavdelning Dynamo fortsätter att anordna brädspelsträffar under våren 2016. Vi startar i stor stil med en hel söndag på temat Japanska spel.

Du är en gigantisk cyborg-gorilla med en stark destruktiv drivkraft; att bli kung över Tokyo. Men i din väg står en armada av andra megalomaniska monster som har precis samma mål i sikte. Meka dragon, Giga Zauar, Kraken och många andra monster är beredda att rasera hela Tokyo för att hindra dig och själva bli härskare. Detta är premissen i det fartfyllda och adrenalin-stinna brädspelet King of Tokyo. Ett färgsprakande, manga-inspirerat och ytterst välkonstruerat spel som passar både den vuxne och den lite yngre spelaren. Spelet var en succé och spelades flitigt i julas då jag gav bort det som julklapp till en vän.

King of Tokyo är ett av de spel som kommer att spelas och läras ut på Dynamos stora spelsöndag då temat är Japanska spel. Spelföreningen SARZ finns på plats och lär ut japanska spel och japan-inspirerade spel.

Utöver King of Tokyo kommer du kunna prova följande spel:

Hanabi

Ett innovativt samarbetsspel där deltagarna ska försöka att synka ihop sina kort för att skapa det perfekta fyrverkeriet.

Shogun

Ett gediget strategispel som kräver en del av sina spelare. Spelet utspelar sig under Sengokuperioden i Japan och varje spelare antar rollen som en Daimyo som ska leda sina trupper.

Tokaido

Ett mycket vackert formgivet spel som iscensätter en fantastisk resa genom Japan. Du som spelar får möta folk, smaka fin mat, samla vackra föremål, upptäcka storslagna panoraman och besöka tempel och vildmark. Den som i slutändan har hunnit utforska och sett mest på sin resa vinner.

Tsuro

Enkelt och roligt spel i stil med Ticket to ride fast med ett japanskt spirituellt tema.

Machi Koro

Ett snabbt tärnings- och kortbaserat spel där du ska bygga en storslagen stad med bageri, affärer, parker, bondgårdar, caféer m.m. Ett härligt färgglatt spel i kawaii-stil.

Intresset för brädspel tycks öka hela tiden. Allt fler upptäcker att spel är ett otroligt trevligt sätt att umgås. Dynamo storsatsar på många spelträffar under våren och däribland ett antal temasöndagar.

Brädspelsträffar

Kom och fika och spela. Spelföreningarna SARZ och Västspel finns på plats och leder spelandet och lär ut nya brädspel. Passar både den erfarne spelaren och den nyfikne nybörjaren.

Måndag 1/2 kl 17–21
Måndag 8/2 kl 17–21
Måndag 29/2 kl 17–21
Måndag 7/3 kl 17–21
Måndag 4/4 kl 17–21
Måndag 25/4 kl 17–21

Temasöndag 21/2 kl 11–17.30. Tema: Star Wars
Temasöndag 20/3 kl 11–17.30. Tema: Skräck
Temasöndag 17/4 kl 11–17.30. Tema: Samarbetsspel

2 svar till “Brädspelsdag 24 januari. Tema: Japanska spel”

  1. Det finns bara ett Japansk spel av ovannämnda och det är ”Machi Koro” skapad av Masao Suganuma Japanska: 菅沼正夫. Resten av spelen är inte skapade i Japan eller av en Japan. Bättre om man teman var ”Japan inspirerade spel” Eller ännu bättre med ”Öst Asien inspirerade spel”
    Den finns annars många interesanta och bra Japanska spel om man ansträngde sig och kollade upp källor.
    För övrigt är många ovanämnda spel väldigt roliga och bra spel som jag själv gillar.

  2. Hej och tack för din synpunkt! Vi är medvetna om att det snarare handlar om japan-inspirerade spel. Det beror på att vi helst använder de spel som biblioteket har i sitt utbud så att de som deltar under speldagen kan komma tillbaka senare och spela igen. Och i det här fallet så insåg vi lite sent att det tyvärr var lite skralt med spel som verkligen var skapade i Japan medan vi hade en hel del spel som var japan-inspirerade. Kanske så tar spelföreningen med sig några fler japanska spel för att komplettera. Du är varmt välkommen att delta om du har möjlighet. Tack för din synpunkt!