Skönlitteratur

Boken som fick dig att läsa?

Publicerat 25 december 2010 | Av |

Bokminnen är spännande. Kan hända minns vi inte riktigt handlingen, men känslan av boken kommer vi ihåg.

Som böcker från barndomen till exempel. Min mamma läste för mig och min bror om kvällarna och hon måste ha läst betydligt fler boktitlar än vad jag kan komma på  nu. Däremot minns jag vissa tydligare än andra.

Hjältar och monster på Himlavalvet av Maj Samzelius är en av böckerna jag minns bäst, den har dessutom odlat ett intresse för såväl stjärnhimlen som mytologi som följt mig hela livet. Maj Samzelius böcker har blivit både ljudbok och julkalander. Det är fler än mig som minns böckerna och vill läsa om dem, så de är ganska svåra att få tag på. Som tur är så finns de fortfarande att låna på Stadsbiblioteket.

En annan bok jag minns var bilderboken Nu ska här bli andra bullar av Gunilla Hansson. I boken får vi följa Nina och hennes katt som heter Korven. Nina bli osams med mamma och rymmer till morfar. Gunilla Hanssons bilder är fullkomligt ljuvliga och väldigt detaljerade. En annan som gillar Nu ska här bli andra bullar är Sofia.

Har du ett bokminne som väckt din boklust? Dela med dig till oss andra genom att lämna en kommentar.

Kommentarer inaktiverade.