Facklitteratur, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Den gränslöse". Albert Bonniers förlag

Är du trött på att stå i reservationskön?

Publicerat 25 juni 2015 | Av |

Du har väl inte missat att du i så fall kan låna några av de titlar som är bland våra mest reserverade som e-bok? Här är några boktips på de populäraste!

Fackbok

Charmen med tarmen
Giulia Enders
Charmen med tarmen handlar precis som titeln avslöjar om vårt organ tarmen.  Där tar författaren bland annat upp ny forskning som visar på att obalans i tarmen kan påverka övervikt, depressioner, allergier och Alzheimers. Kopplingen mellan hjärnan och tarm är här av avgörande betydelse.

Deckare

Den gränslöse
Jussi Adler
I den senaste av danske författaren Jussi Adler Olssons verk tar avdelning Q sig an ett fall där en flicka försvinner från en folkhögskola på Bornholm. Efterforskningarna leder gruppen till en sekt på Öland i Sverige.

Mios Blues
Kristina Olsson
Boken handlar om ett försvinnande av en fyraåring. Samtidigt som pojken försvinner får polisen Martin som leder utredningen påhälsning av en hänsynslös maffiaorganisation.

Romaner

Den vita staden
Karolina Ramqvist
Den vita staden är en fristående fortsättning på Flickvännen. I föregående bok gjorde huvudpersonen Karin allt för att fly medelklassen och lät sig förföras av snabba pengar, kriminalitet och lyx. Allt det som till synes var lyckat i Flickvännen har i denna bok raserats. Huvudpersonen Karin bor kvar i sitt gigantiska hus, men har nu skulder upp över öronen. Utanför dörren lurar kronofogden.

April i anhörig Sverige
Susanna Alakoski
Till formen har boken samma upplägg som hennes Oktober i  Fattigsverige, med dagboksanteckningar, sociala resonemang och personliga erfarenheter av utanförskap och fattigdom. I den här boken behandlar hon missbruket och de anhöriga till missbrukare och hur de trots andra intentioner låter spriten förstöra allt i deras väg.

Uppe på höjden
Assaf Gavrons
Den israeliske författaren Assaf Gavrons uppmärksammade bok Uppe på höjden skildrar en israelisk bosättning. Det är runt ett trettiotal personer som skildras och man får som läsare följa deras känslor och personliga tankar om livet i den illegala bosättningen.

Vill du låna? Logga in på https://e-gotlib.elib.se/

Kommentarer inaktiverade.