Skönlitteratur
Detalj ur omslaget till "Dumpa Matthew". Förlag Månpocket.

Detalj ur omslaget till "Dumpa Matthew". Förlag Månpocket.

Äntligen händer det.

Publicerat 25 augusti 2011 | Av |

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Ibland längtar man efter något så där jättemycket och sen när det väl händer, så är det inte alls lika fantastiskt som man hade drömt om. Det kanske till och med är ganska tråkigt.

Helen i Dumpa Matthew av Jane Fallon, hon vet precis hur det är. Hon har nämligen ett hemligt förhållande med sin chef Matthew. Han är så klart gift, och Helen längtar och drömmer om att han en gång ska lämna sin fru och sina barn och bli ihop med henne på riktigt. Hon lever bara för de korta stunderna som de ses och det kan ju bli lite tråkigt i längden. Kanske är det faktiskt så att Helen börjar tröttna på Mattthew? Han är ju rätt gammal och det finns ju snygga killar som är lite yngre. Som dessutom inte är gifta. Kanske borde Helen dumpa Matthew och träffa en ny karl? Och nästan i samma ögonblick som Helen tänker detta så ringer det på dörren – och där utanför står Matthew. Han har lämnat sin fru och nu flyttar han in hos Helen med alla sina prylar.

Det blir liksom inte så där fantastiskt att vara Matthews flickvän som Helen har tänkt sig. Han tar bara upp en massa plats i Helens lilla lägenhet. Han är inte alls så där tjusig hela tiden som han har varit på deras dejter. Han har barn som hatar Helen och som Helen nu måste vara snäll mot. På jobbet blir det inte heller särskilt skoj, det är inte så kul att bli sedd som äktenskapsförstörerskan. Helen måste bli av med den där Matthew, men hur ska hon lyckas med det?

Dumpa Matthew är skriven i samma anda som Bridget Jones dagbok. Helen lyckas, precis som Bridget, trassla in sig i de mest krångliga och absurda situationer. Detta är en rolig, lättsam och smart bok. Perfekta läsningen för jobbresorna på spårvagnen.

Kommentarer inaktiverade.