Skönlitteratur

AnnaCarins bästa lättlästa 2015

Publicerat 25 december 2015 | Av |

AnnaCarin arbetar mest med böcker på andra språk än svenska och har, tillsammans med en kollega, en lättläst läsecirkel på biblioteket. Lättlästa böcker har korta meningar och enklare ord. Och de kan vara precis lika spännande och bra som ”vanliga” böcker! De är indelade i tre nivåer så att alla kan välja något som passar. Nivå 3=lätt, nivå 2 =lättare och nivå 1 = lättast.

Den vackraste av drömmar av Nathalie Brisac

En elak härskare ger sin tjänare en uppgift. Han skall hitta en dröm. Inte helt oväntat får han hjälp av ett barn. En fin saga om att hitta tillbaka till våra drömmar.

Flicka försvunnen av Sara Lövenstam

Pernillas dotter har försvunnit men hon vill inte göra en polisanmälan. Den iranske journalisten Kouplan tar sig an fallet att försöka hitta Pernillas dotter. Vi får följa Kouplan i hans sökande runt om i Stockholms undre värld. Boken är spännande och slutet är oväntat.

Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström

Henning kommer som 15 åring till Stockholm. Det är fattigt i Sverige och Henning kämpar för att få jobb och att hitta någonstans att bo. Per Anders Fogelströms böcker om Henning, Lotten och deras barn är klassiker som är värda att läsa.

Farliga djur av Unni Brandeby

Ola skall gå på bio med sina barnbarn men något händer. Bussen de åker i stannar plötsligt. En berättelse om att vardagen kan vara både spännande och rolig.

Malala Yousafzai – ett liv av Matt Doeden

Malala Yousafzai blev 2012 skjuten och svårt skadad när hon var på väg hem från skolan.  Hon har kämpat för alla barns rätt till utbildning.

År 2014 fick Malala Yousafzai Nobels fredspris för sin kamp. En spännande läsning om en mycket modig flicka.

 

Kommentarer inaktiverade.