Skönlitteratur

Änglar i päls

Publicerat 30 maj 2014 | Av |

Vad har en gatumusikant, heroinist och uteliggare gemensamt med en professor i psykiatri? Rätt svar är att båda – låt vara motvilligt -blivit uppraggade av var sin katt. Detta har resulterat i två charmerande berättelser!

Lyssna på James Bowens Gatukatten Bob: om hur en man och en katt tillsammans fann hopp på gatorna respektive Nils Uddenbergs Gubbe och katt: en kärlekshistoria.

En skadad, röd hankatt flyttar in hos James Bowen och blir hans ständige följeslagare. I sällskap med katten Bob upptäcker James att han inte längre är osynlig för omgivningen. Vi får god inblick i livet på samhällets skuggsida. Trots detta är det är en hjärtevärmande och hoppfull berättelse, som du inte glömmer i brådrasket. Numera är paret gubevars också kändisar!

I Gubbe och katt tar Nils Uddenberg sig an en liten vilsekommen kattfröken varpå ljuv musik uppstår. Som den vetenskapsman han är benar Uddenberg ut allehanda spörsmål som har med katters historia och psyke med mera att göra. Allt på ett ytterst älskvärt och personligt vis.

Inläsningen är mästerlig; Torsten Wahlund är Gubben. Torsten Wahlund  i likhet med Torsten Lilliecrona (farbror Melker) är dömd att för evigt förknippas med Saltkråkan, där Wahlund spelade Malins fästman och sedermera äkta man Peter. Han har i ljudbokssammanhang en diger meritlista och med sin varma, något torra stämma är han en favorit bland inläsarna.

Kommentarer inaktiverade.