Boktips, Skönlitteratur

Detalj ur omslaget till "Älskaren från huvudkontoret" av Camilla Grebe. Wahlström & Widstrand förlag.

Älskaren från huvudkontoret

Publicerat 2 maj 2018 | Av |

En riktigt spännande deckare som även finns som e-bok! Perfekt läsning på väg till jobbet till exempel.

Nu har jag verkligen kommit igång med e-böcker och det är så roligt!

Innan brukade jag kolla Facebook under alla såna där små lediga stunder när det inte känns lönt att ta sig för något ”riktigt”, på spårvagnen, i kön i mataffären, medan maten värms i jobbets mikro. Men hur roligt är det egentligen? Visst vill jag veta hur mina vänner har det, men det mesta är ju länkar till artiklar jag inte behöver läsa, roliga bilder och klipp som man glömmer så fort de rullat förbi. Och flödet tar aldrig slut! 

Nu när jag läser böcker i telefonen i stället hinner jag lätt en eller två böcker i veckan så jag har fått mig en riktig tankeställare om vad jag lägger min tid på. Jag hinner ju faktiskt visst läsa!

Till exempel en spännande deckare som Älskaren från huvudkontoret av Camilla Grebe där jag längtade efter nästa kapitel hela tiden. 

Den handlar om Emma, en tillbakadragen ung kvinna som jobbar i klädaffär. En dag kommer klädkedjans högste chef in och ska ha en skjorta. De får en oväntat bra kontakt och snart är de ett par. Men i hemlighet. Han är ju känd, inte bara som affärsman, utan som kvinnokarl, och som slavdrivare i ständig konflikt med facket. Inte kan han vara tillsammans med en anställd. Men när han inte dyker upp på deras förlovningsmiddag och slutar svara i telefon får Emma anledning att undra över hans personlighet. Är han en riktig psykopat?

På ett annat tidsplan ett par månader senare hittas en halshuggen ung kvinna i samma chefs lägenhet och vi får följa poliserna och utredarna runt detta. Bland annat beteendevetaren Hanne, som är specialiserad på mördarprofiler, knivskarp men med en begynnande demens hon gör allt för att dölja.

Det här är inte så originellt vid första anblicken men det kommer många oväntade vändningar, lite som i storsäljaren Gone girl av Gillian Flynn, och jag blir på riktigt engagerad i flera av karaktärerna. Filmrättigheterna såldes fort och det förvånar mig inte alls. Det här är ofta filmiskt och jag kan se både personer och scener framför mig redan nu.

Finns att låna hos oss. Och som sagt, du kan ladda ner den som e-bok på någon minut!

Kommentarer inaktiverade.