Internationell Författarscen Gbg
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Yuri Herrera (Mexiko)

Publicerat 23 januari 2017 | Av |

Internationell författarscen Göteborg är en scen för kvalificerade samtal mellan internationella författare och svenska kulturpersonligheter där litteraturen står i fokus.

Yuri Herreras prisbelönade genombrottsroman Tecken som föregår jordens undergång (2015) översattes snabbt till flera språk. Berättelsen utspelar sig längs gränsen mellan Mexiko och USA. Den unga streetsmarta Makina vet hur man överlever i en machovärld. Hon ska leta upp sin försvunna bror och på sin resa träffar hon yrkeskriminella, människor som behandlas som kriminella och människor som tvingats bli kriminella av nödtvång. Herrera utforskar inte bara den fysiska resan utan också hur människor förändras när de rör sig från ett land till ett annat.

Våren 2017 utkommer romanen La transmigración de los cuerpos (Kropparnas själavandring) i svensk översättning.

Yuri Herrera föddes i Actopan, Mexiko, 1970. Han studerade statsvetenskap i El Paso och tog senare en doktorsexamen i litteratur vid Berkeleyuniversitetet i Kalifornien. Nu undervisar han vid Tulaneuniversitetet i New Orleans.

I samtal med Olov Fumarola Unsgaard, frilansjournalist och redaktör Leopard förlag.

I samarbete med Nilssons förlag.

Filmen i detta inlägg saknar textning och biblioteket har inte möjlighet att texta så här långa filmer. Vi har trots det valt att publicera filmen eftersom många som inte kan besöka biblioteket eftersöker filmens innehåll.

Kommentarer inaktiverade.