Serier
Why I killed Peter av Olivier Ka.

Omslag till Why I killed Peter av Olivier Ka. NBM Publishing.

Why I killed Peter

Publicerat 5 oktober 2010 | Av |

Vad händer med ett barn som utsätts för sexuella övergrepp? Vem är barnet när det vuxit upp? I Why I killed Peter får vi följa en pojke från barndomen till övergreppet och in i vuxenlivet.

Huvudpersonen i Why I killed Peter växer upp i en hippiefamilj i Frankrike. Trots det dras han till kyrkan och kristendomen, men kanske framförallt till den snälle och kärleksfulle prästen Peter. En barndom fylld av roliga sommarläger med kyrkan, musik vid lägerelden och nya vänner vänds upp och ner när den 12-årige berättaren blir ombedd att hjälpa prästen Peter att sova. Efter den natten är han inte samma pojke. Allt i hans liv färgas av övergreppet och som vuxen försöker han bearbeta det som hänt genom att berätta det som hänt och fara tillbaka till platsen där allt förändrades.

Why I killed Peter är en vacker och obehaglig skildring av en barndom som förändras. Att berätta historien som serie fungerar väldigt bra, de lite barnsliga teckningarna förstärker intrycker av att det är barnets berättelse vi får läsa. Kanske blir det lite lättare att ta till sig den sorgliga historien när det är via färgranna bilder av ett barns värld? Oavsett varför så är det här en berättelse som berör, oavsett om du är en serieläsare eller inte.

Kommentarer inaktiverade.