Facklitteratur
Foto: Rodolfo Belloli.

Foto. Rodolfo Belloli.

Vill ha mer

Publicerat 25 april 2011 | Av |

Om barn, tid och konsumtion Hur ska jag orka, hur ska jag hinna och hur ska jag ha råd? Det känns som vår tids avgörande frågor.

Vi springer runt i en allt snabbare tempo av arbete, stress och konsumtion. De högre konsumtionskraven slukar mer pengar vilket kräver allt mer arbete. Hela yrkeskårer arbetar med att öka vår konsumtion och ett av de effektivaste vapnen är våra barn.

Författaren och journalisten Katarina Bjärvall, har träffat barn och föräldrar, forskare och marknadsförare, leksaksförsäljare och godistillverkare för att samtala om konsumtion, arbete och stress. Hon anser att vår epoks bristvara är tid och att det är dags att tänka om vad gäller vår konsumtion. Mycket intressant och lika angelägen i dag som för 6 år sedan. Det är ju en pågående diskussion hur vi kan behålla våran välfärd utan att miljön kollapsar. Kanske är vi  som lever i de avancerade ekonomierna allför besatta av tillväxt och konsumtion? Hur ska vi få till ett levande, mänskligt samhället som kan växa och blomstra utan att vi behöver överskrida vår planets ekologiska gränser?

Boken Vill ha mer från 2005 är skriven av Katarina Bjärvall, som är dagsaktuell med en minst lika viktig bok; Var är du? : människan och mobilen.

Katarina Bjärvall är författare, journalist och föredragshållare. Hon skriver i bred samhällsjournalistisk blanda bland annat i lärartidningar och hon har också skrivit skönlitteratur.

Kommentarer inaktiverade.