Facklitteratur

Detalj ur omslaget till "Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd" av Viktor Frisk. Forum bokförlag.

Viktor Frisk- Min superkraft – så har jag lärt mig älska min struliga ADHD

Publicerat 9 maj 2017 | Av |

En bok för alla barn och unga med ADHD och vuxna runtomkring dom.

Jag erkänner. Jag hade inte direkt en positiv bild av Viktor Frisk. Viktor som i melodifestival Samir & Viktor och Viktor Frisk som i blogg- och instagramstjärna.

Men det är gott att få ändra åsikt.

Viktor Frisk har tillsammans med journalisten och skribenten Mia Gahne gjort en bok om sitt liv med ADHD, Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhd.

ADHD är Viktors superkraft som gjort honom till stjärna, men också något som ofta ger honom problem i vardagen.

Viktor berättar om när han växte upp och sedan om olika delar i sitt liv som ung vuxen med ADHD. Det är exempelvis skola, hur det känns att få en diagnos, vänner, fans, kläder, sociala medier, ekonomi och kärlek.

Både positivt och negativt får plats. Jag tycker det är stort av Viktor att lämna ut sig själv. Som att han har lätt att få vänner, men svårt att behålla dom. Som att han blivit bloggstjärna, varit med i Mello och tjänar massor med pengar, men inte kan sköta sin vardagsekonomi. Att han ofta får ångest och att livet helt kan köra ihop sig, men att han ser ljust på framtiden.

Varje kapitel har en ruta med information om ADHD eller Viktors tips och funderingar. Exempelvis sant och falskt om ADHD, eller hur man skriver listor och strukturerar vardagen. Det finns också kommentarer från Viktors familj som alltid stöttat honom.

Boken är utformad för att passa barn och unga med ADHD. Den är på många sätt lätt att läsa, med tydlig men sprallig och färgstark layout. Texten är som att Viktor pratar direkt med en. För den som är ett yngre fan finns gott om bilder på Viktor.

Det enda jag saknar är länkar till fakta och föreningar för den som vill veta mer om ADHD;

Men, det är faktiskt så att jag ÄLSKAR den här boken. Den är rolig men ibland lite smärtsam att läsa. Och jag lärde mig absolut nya saker om ADHD.

Viktor, du har ett nytt fan!

Kommentarer inaktiverade.