Internationell Författarscen Gbg
Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth. Foto Sara Angelica Spilling

Vigdis hjorth (NO)

Publicerat 18 maj 2021 | Av |

Den hyllade och omstridda norska författaren Vigdis Hjorth gästar Internationell författarscen Göteborg för ett livesänt samtal om nya boken Är mor död? med författaren Martin Engberg.

Vigdis Hjorth är en av Norges främsta författare. Hon besökte Stadsbiblioteket 18 maj 2021 och hon slog igenom stort och brett med romanen Arv och miljö som publicerades första gången 2016 och inledde en häftig debatt om sanning och litteratur på norska kultursidor.

I nya boken Är mor död? är hon tillbaka i samma tematik om den dysfunktionella familjens sammanbrott och skärskådar relationen mellan mor och dotter.

Huvudpersonen Johanna har lämnat Norge och klippt banden med sin familj. Hon har bott utomlands i tre decennier och kom inte ens hem till sin fars begravning. När Johannas man plötsligt dör och hon får möjligheten att göra en stor retrospektiv utställning i Norge beslutar hon sig för att flytta tillbaka hem. Allt mer desperat försöker hon närma sig den åldrande, sårade mamman – som inte vill ha försoning och är fullkomligt avvisande.

I samtal med Martin Engberg, författare.

I samarbete med Natur och Kultur.

Kommentarer inaktiverade.