Arrangemang

Foto: Alexandra Jerlstad.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Vernissage Sörängens Folkhögskola

Publicerat 16 maj 2017 | Av |

Studenterna från Sörängens Folkhögskola i Nässjö studerar kursen ”global rättvisa”. Nu har de kommit hem från sin fem månader långa praktik i Paraguay och Ecuador, och vill dela sina upplever med dig.

Hälften av dem spenderade sin tid på landsbygden i Paraguay, med den feministiska småbrukar- och urfolksorganisationen CONAMURI. Dessa arbetar och enas i kampen mot de transnationella företagen och dess genmodifierade och hårt besprutade grödor som tar över småbrukarnas ekologiska odlingar, samt mot genusrelaterat våld och abortförbud. För allas rätt till jord, ett ekologiskt jordbruk och rätten till sin egen kropp. 

Den andra hälften av studenterna spenderade sin praktik i den Ecuadorianska bergskedjan Anderna samt regnskogen Amazonas. Där fick de vara hos landets största urfolksorganisation CONAIE. I denna sociala rörelse möts urfolk från hela Ecuador i kampen mot kulturellt förtryck, politisk förföljelse och kriminalisering, samt internationella olje- och gruvföretag som invaderar deras mark och omöjliggör livet för både människor och natur. För rätten till territorium, frihet och en natur fri från exploatering och förorening. 

Med denna fotoutställning vill de nu dela dessa människors berättelser med er. Fotutställningen hänger på Stadsbibliotekets ungdomsavdelning Dynamo från 21/5 – 5/6, och invigs med en vernissage tisdag 23/5.

Under vernissagen bjuds det på giftfritt alkoholfritt bubbel, rättvisemärkt kaffe och fika, samt två föreläsningar där de delar med sig av sina upplevelser med er. 

Vernissagen börjar 18.00 med mingel och fika, och följs därefter av en föreläsning om Paraguay och en föreläsning om Ecuador. Alex, Elli, Julian och Åsa finns givetvis på plats under hela kvällen för att besvara frågor eller berätta mer om praktiken. 

Välkommen! 

Kommentarer inaktiverade.