Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Gratis böcker till dig 13–25 år!

Publicerat 6 april 2016 | Av |

På lördag den 16 april kl 12.00 är det startdags för Värsta boken 2016. Tusentals böcker kommer då att delas ut gratis i Nordstan.

I källaren på Stadsbiblioteket hittar man just nu ett berg av kartonger fullpackade med sprillans nya böcker. Det är allt möjligt smaskigt i kartongerna, men framför allt sådant som unga ofta lånar runt om på stadens bibliotek: kärlek, fantasy, skräck, biografier, faktaböcker, serier med mera. Under våren ska dessa tusentals böcker delas ut till Göteborgs ungdomar.

.
I år sker den största bokutdelningen i Nordstan och det är Göteborgs ungdomsbibliotekarier, som till vardags arbetar på olika platser runt om i staden, som finns på plats för att dela ut detta berg av bra böcker. Exempel på böcker som delas ut är The maze runner av James Dashner, Paper towns av John Green, När hundarna kommer av Jessica Schiefauer, The martian av Andy Weir, Tack och förlåt av Fanny Agazzi och biografin Jag är Malala. Det handlar alltså om nyinköpta och populära böcker.

.
Utdelningen är en del av det projekt som kallas Värsta boken och anordnas av folkbiblioteken i Göteborg. Tanken är att väcka ungas läslust och sprida bra böcker till unga. Värsta boken har pågått i många år och varje år delas det ut tusentals gratis böcker till Göteborgs ungdomar.

Det delas även ut böcker på andra platser runt om i Göteborg de kommande månaderna: Hammarkullen, Majorna, Biskopsgården, Tuve och Härlanda. Men utdelningen i Nordstan är den största i år. Mer information om Värsta boken finns på Instagram @varstaboken och på Facebook.

Så är du 13–25 år och vill ha en gratis bok så är det bara att dyka upp i Nordstan (vi står i utställningsdelen som heter Expo 2).

Utdelningen sker i samarbete med Vetenskapsfestivalen.

Kommentarer inaktiverade.