Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Världens berättare – Åsa Lind, Jasim Mohamed & Namdar Nasser

Publicerat 8 januari 2019 | Av |

I Göteborg med omnejd finns det berättare från hela välden. Den här gången pratar författaren och översättaren Namdar Nasser med författaren Åsa Lind som han översatt till persiska och Jasim Mohamed som översatt hennes böcker till arabiska. Samtalen är på svenska och uppläsningarna på författarnas språk och svenska.

Jasim Mohamed är poet, skribent och översättare, född 1962 i Irak. Hans senaste diktsamling Vittnen till meningslösa händelser utkom 2017. Diktsamlingen I Din Mun finns även på spanska. 2017 debuterade han som prosaförfattare med boken Marias taverna. Till arabiska har han bl.a. översatt Åsa Linds Sandvargen, Bruno K. Öijers Trilogin, Eva Runefelt I djuret och ett urval av Kjell Espmarks poesi och till svenska har han översatt bl.a. Rasha Omran, Fawzi Karim och Salim Barak.

Åsa Lind har arbetat som journalist och skriver både faktaböcker och skönlitteratur. Hon är numera författare på heltid. Mest känd är hon för böckerna om Sandvargen och Zackarina. Sandvargen belönades med Nils Holgersson-plaketten 2003, och Mera Sandvargen blev Augustnominerad samma år. Sandvargen är översatt till ett 20-tal språk.

Språk: persiska, arabiska.

Kommentarer inaktiverade.