Arrangemang
Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Världen brinner – vad kan vi göra?

Publicerat 24 augusti 2018 | Av |

Skogsbränder, värmerekord och skördekris – extremsommaren 2018 har åter satt fokus på klimatet. Trots att vi vetat om klimatförändringarna i över 30 år görs fortfarande inte tillräckligt för att stoppa klimatutsläppen och ställa om samhället. Varför går omställningen så sakta och vad är det som krävs för att vi ska vända utvecklingen?

Välkomna på ett samtal om klimatet, omställning och hur vi kan påverka framtiden.

Medverkande:

Martin Hultman, docent i teknik-, vetenskaps- och miljöstudier vid Chalmers och forskningsledare för projektet Varför tas inte klimatvetenskapen på allvar? Studier av klimatförnekelse.

Anders Friström, analytiker på klimatavdelningen, Naturskyddsföreningens kansli, som arbetar med att gräva fram och analysera fakta om olika aspekter av klimatfrågan.

Olivia Linander, klimataktivist, utbildare och statsvetare. Arbetar för att förverkliga klimatrörelsens ambitioner, och utbilda fler till att kunna göra detsamma.

Moderator: Beatrice Rindevall, miljöskribent och redaktör för Supermiljöbloggen. Årets miljöhjälte 2015 med många års erfarenhet inom klimat och kommunikation.

Kommentarer inaktiverade.