Arrangemang

Detalj ur omslaget till "Min fantastiska väninna". Norstedts förlag.

Vår fantastiska bokcirkel!

Publicerat 25 maj 2016 | Av |

Nu startar snart en bokcirkel med vår allra mest populära bok just nu!

Har du läst Elena Ferrantes Min fantastiska väninna? Eller står du i kö på biblioteket för att läsa boken? Kanske du också tycker det är roligt att prata om böcker du läst? Vi kommer att ha en bokcirkelträff den 29 juni kl 17 för att prata om vad vi tycker om Min fantastiska väninna och har några böcker reserverade just för dig som vill vara med.

Min fantastiska vännina är första delen av fyra. Det är en storslagen berättelse om de två vännerna, Elena Greccos och Lila Cerullos parallella liv, från uppväxten i 50-talets fattiga Neapel till nutid. Berättaren är Elena, den duktiga flickan som vill bli något. Men det är ingen klichébild av kvinnlig vänskap med enbart värme och lojalitet som berättas utan den innehåller lika mycket rivalitet och missunnsamhet. Romanen myllrar av människor som rör sig runt de två vännerna och berättelsen är öppen och realistisk. Du kan riktigt känna lukten, höra bråken och se de nerslitna husen i kvarteret.

En härlig berättelse att sugas in i.

Anmäl dig till bokcirkeln på telefon numret 031-368 34 00, besöka biblioteket eller gå in i kalendariet på www.gotlib.goteborg.se. Efter anmälan kan du låna boken på biblioteket.

 

Kommentarer inaktiverade.