Arrangemang

Vampyrer i Göteborg

Publicerat 10 november 2014 | Av |

Den 15 november här går i vampyrernas blodspår och vi vågar lova en skräckfylld och spännande eftermiddag om du vågar komma.

Då kommer göteborgsförfattaren Annika Banfield till stadsbiblioteket för att prata om vampyrer, vampyrhistoria och om sin nya bok, Evig passion. Detta är den helt nya och sista delen i bokserien Dimmornas folk. En bokserie om vampyrer – om vampyrer i Göteborg. (Läs även Svart passion och Dödlig passion som finns att låna hos oss.)

Först blir det en föreläsning med bildspel om vampyrer från dåtid till nutid. Hur vampyren utvecklats från folktrons hemsökelse till den stilige vampyren vi känner från till exempel Twilight-böckerna och filmerna.

Sedan berättar Annika om sina böcker i serien Dimmornas folk, om sitt författarskap och om hur böckerna kom till. Du som publik får också chans att ställa frågor om vampyrer, hennes böcker och skrivande.

Efter det blir det filmpremiär av Dimmornas Folk – The Movie, inspelad i Göteborg. Skådespelare och filmarbetare kommer att vara på plats för en kort intervju och för att mingla runt och prata med besökarna. Mingla runt kommer även andra kanske att göra. Vampyrerna är inbjudna. Rätt som det är finns de där. Kanske bakom din rygg. Och kanske blir någon av alla besökarna vampyrernas lördagsgodis. Ingen vet, inte ens vi.

Välkomna till Trappscenen i Stadsbiblioteket och en intensiv, spännande och annorlunda upplevelse.

Vill du också vara en av de odöda för några timmmar? Kom i så fall utklädd som vampyr eller annan mörkervarelse!

Datum: 15/11

Tid: 16.00-17.30

Plats: Trappscenen

Kommentarer inaktiverade.