Barnböcker

Detalj ur omslaget till "Dödluvan". Hegas lättlästa böcker.

Vågar du läsa om Dödluvan och vampyrprinsen?

Publicerat 19 april 2017 | Av |

Riktigt läskigt för nybörjarläsaren! Två klassiska sagor i ny tappning ger dig garanterat kalla kårar!

I serien Lilla Skräckbiblioteket finns nu två välkända sagor i helt nya versioner. Böckerna är för “de allra modigaste unga läsarna”. På baksidan av böckerna finns en varning: Bör ej läsas vid läggdags!

I Dödluvan och vargen är huvudpersonen en flicka som alltid syns iklädd en röd kappa med luva. Hon bor på landet och kallas för lilla Rödluvan. En dag blir hon uppäten i en enda munsbit! Det är en varg som  lurar henne grundligt. Vargen har helt enkelt tagit på sig kläderna som tillhörde flickans mormor, och därefter lagt sig i mormoderns säng. När flickan, som går en promenad i skogen för att besöka sin mormor, kommer fram till mormoderns hus, blir hon överrumplad av vargen och har ingen chans att komma undan. Så här långt hänger ni väl med, men SEDAN…..

En tid efter Rödluvans död uppenbarar sig en skrämmande figur i skogen. Figuren liknar, och är klädd som Rödluvan, men istället för ett ansikte har figuren två glimmande röda ögon och alldeles lysande gula tänder. Är det Rödluvans spöke? Dödluvan kom att bli namnet på denna figur som på sätt och vis spred skräck i skogen. Men hon blir också känd som en räddare i nöden för lekande barn i skogen. För visst är det så att hon räddar dem från den farliga vargen? Eller är sanningen kanske en helt annan?

Askungen och vampyrprinsen är också den en ruskig historia. Flickan Askungen  bor långt inne i skogen. Hennes elaka styvmor och de två styvsystrarna förpestar hennes tillvaro. På kvällarna flyr Askungen hemmet. Hon tar  svart aska från den öppna spisen och gnider in sig med den. Med hjälp av askan syns hon inte så bra i mörkret. På sina nattliga äventyr leker hon med djuren i skogen, ylar åt månen och klättrar i träd. Askungen trivs bara när det var mörkt.

Hon vill verkligen komma bort ifrån sin familj och när det dök upp en inbjudan till en bal på slottet såg Askungen sin chans. Prinsen ville hitta en prinsessa att gifta sig med och kanske Askungen kunde bli den utvalda? När Askungen slutligen kommer till balen finns bland övriga gäster spöken, mumier, monster och zombier. Och prinsen, som är en vampyr, är bara intresserad av att få Askungens blod! Hur ska detta sluta?

Förslag på fler Börja läsa böcker

Kommentarer inaktiverade.