Arrangemang

Foto: Colourbox.

Detta evenemang har varit och är inte längre aktuellt.

Vad kan vi göra för en hållbar utveckling?

Publicerat 7 maj 2015 | Av |

Vad handlar vi, vad slänger vi, och hur påverkar det vår värld? På Europadagen på lördag har vi en heldag då du kan lära dig mer om miljöfrågor och Fairtrade och få massor av tips på vad du själv kan göra för miljön. Och glöm inte att ta med leksakerna som barnen tröttnat på!

Lördag 9 maj infaller Europadagen, och för att lyfta fram den och de olika frågor som står i fokus under det Europeiska året för utvecklingssamarbete arrangerar vi en dag då vi diskuterar hållbar livsstil. Dessutom firar vi att Göteborgs stad fyller fyra år som Fairtrade City.

På Trappscenen  från kl 12 avlöser korta föredrag varandra. Möt och lyssna till Olle Ludvigsson (S) Europaparlamentariker och Emma Rex från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut  som talar om en varas miljöpåverkan från råmaterial till slutanvändning. Maria Klint informerar om vad det innebär att  Göteborg är en Fairtrade City. Energi- och klimatrådgivaren Elina Järkil ger tips om vad du kan göra själv för att spara energi och Ulrika Naezer informerar om hur du kan minimera ditt avfall. Medverkar gör också Jonas Jones från the House of Fair Trade  som talar om medvetna inköp.

Du har också möjlighet att få enskilda råd via samtal och informationsmaterial.

Föreningen Retoy erbjuder leksaksbyte i Hörsalen mellan kl 13 och 15. Pyssel i  verkstan på barnavdelningen och film i Tellus, även det på barnavdelningen.

 

Kommentarer inaktiverade.