Barnböcker

Detalj ur omslaget till "Vad har du bakom ryggen". Rabén & Sjögren förlag.

Vabba med små barn

Publicerat 20 mars 2017 | Av |

Idag är det vårdagjämning, men vabb-tiderna är tyvärr inte slut. Förkylningar, influensa, kräksjuka och andra hemska sjukdomar håller både barn och vuxna hemma. Men vad gör man då? Alla dessa dagar när man bara ska ta det lugnt? Man läser förstås!

Ett par roliga böcker kan få även det sjukaste barn att glömma feber och obehag en stund! Passa på att läsa riktigt länge, nu när det inte finns tider att passa. 

Två kluriga böcker för små eller mellanstora förskolebarn:

För små deckare

Hitta nallen av Kjell Thorsson 

Först ska vi hitta den trasiga nallen och sen en riddare som kan laga den. På vänstersidorna står det vad vi ska leta efter, på högersidorna är det bilder fulla med figurer och detaljer, där man får leta efter det. En sylåda, ett tak på en koja, den blå dörren.

Precis lagom utmanande och att man efter första läsningen hittar allting betydligt snabbare verkar inte vara någon nackdel. Det är bara roligt att känna till var allting finns, och så kan man prata vidare om allt annat spännande på bilderna. 

Rolig gissningslek

Vad har du bakom ryggen? av Lena Sjöberg

Ett väldigt enkelt koncept: Varje sida har en framsida med en karaktär som håller något bakom ryggen och när man vänder på bladet får man se baksidan och får svaret på frågan. Drottningen håller en potta, roboten en nalle och trollkarlen ingenting. Hela boken är spännande långsmal till formatet och den går så snabbt att läsa och är så uppskattad att man ibland måste läsa den två gånger efter varandra! Efter några läsningar kan både barn och förälder utantill vad alla håller i. Men det ger bara en extra dimension till läsningen när man kan ”gissa” rätt hela tiden.

Kommentarer inaktiverade.